Home » Sparta verliest besloten oefenduel in Utrecht

Sparta verliest besloten oefenduel in Utrecht

21 maart 2018 - 15:19

Sparta Rotterdam is in een besloten oefenwedstrijd tegen FC Utrecht hard onderuit gegaan. Halverwege genoot de thuisploeg al een 3-o-voorsprong, die in de tweede helft uitgebreid werd tot 5-1.

Cyril Dessers opende na een kwartier de score, toen hij het hoofd koel hield oog in oog met Jannik Huth. Voor iedereen aan deze stand gewend was, verzilverde Willem Janssen een vrije trap tot de 2-0. Sparta slaagde er nauwelijks in kansen te creëren om die achterstand te verkleinen en vlak voor rust zorgde een verwoestende uithaal van Dessers voor de derde Utrechtse goal.

Een op tien plekken gewijzigd Sparta, waar alleen Kenneth Dougall zijn plaats behouden had, kwam feller uit de kleedkamer en kreeg via Fred Friday loon naar werken; de spits bracht de beide ploegen iets dichter bij elkaar. Doordat Dessers zijn hattrick voltooide werd de oude marge van drie in ere hersteld en Patrick Joosten zorgde voor het slotakkoord.