Home » Sparta verliest thuis van Ajax

Sparta verliest thuis van Ajax

18 maart 2018 - 16:41

Sparta Rotterdam heeft in eigen huis een goede eerste helft geen passend vervolg gegeven na rust en verloor van Ajax. Na een halfuur kwam de thuisploeg nog wel op voorsprong, maar na negentig minuten keek het naar een 2-5-eindstand.

Die openingsgoal, die op naam kwam van Michiel Kramer, was allesbehalve onverdiend. Sparta begon sterk en kreeg via Robert Mühren en Thomas Verhaar al mogelijkheden de score te openen. Lang kon het niet genieten van de 1-0, want Klaas-Jan Huntelaar kon nog geen twee minuten later al voor 1-1 zorgen.

Soufyan Ahannach kreeg na rust de kans Sparta op 2-1 te schieten, maar stuitte op André Onana. Het zou de laatste mogelijkheid van Sparta blijken om de leiding te nemen, want Lasse Schöne kreeg de 1-2 op zijn naam. Via Justin Kluivert en twee doelpunten van Hakim Ziyech zou Ajax de wedstrijd in het slot gooien. In de slotseconde schoot Ryan Sanusi uit een vrije trap de 2-5-eindstand op het scorebord.

PEC Zwolle – Sparta
De volgende uitwedstrijd van Sparta Rotterdam is in Zwolle. PEC Zwolle ontvangt Sparta op zaterdag 31 maart om 18:30 uur. Kaarten voor deze wedstrijd kunnen gekocht worden via www.spartakaartje.nl en op dinsdag t/m zaterdag in de Rood-Witte Winkel.