Home » Sparta wint met 0-1 op bezoek bij N.E.C.

Sparta wint met 0-1 op bezoek bij N.E.C.

25 februari 2017 - 00:00

Sparta Rotterdam heeft op bezoek bij N.E.C. een 0-1-zege geboekt. Na een half uur kon Paco van Moorsel de score openen, waarmee hij Sparta de eerste Eredivisie-zege van 2017 bezorgde.

Al na een kwartier kreeg Sparta-doelman Roy Kortsmit de mogelijkheid zich te onderscheiden, toen hij voorkwam dat Gregor Breinburg vanaf elf meter de score opende. Na deze gemiste strafschop nam Sparta de regie in handen, zonder dat de bezoekers veel grote kansen creëerden. Enkele mogelijkheden waren er wel. Schoten van Martin Pusic (geblokt) en Ryan Sanusi (naast) leverden niets op, Van Moorsel slaagde er wel in Sparta op voorsprong te schieten. Hiermee bekroonde de oud-N.E.C.'er een mooie aanval, die opgezet was door Jerson Cabral en door Denzel Dumfries bij de aanvallende middenvelder bezorgd werd.

N.E.C.-trainer Peter Hyballa greep bij rust tweemaal in, waardoor de thuisploeg in de eerste fase na de tweede helft Sparta verder terugdrongen dan in het eerste bedrijf. Pogingen de Spartaanse defensie te doen breken, bleken echter onsuccesvol. Aan de overkant kreeg Sparta via vrije trappen van Cabral kansen op de 0-2, maar Pusic en Iván Calero Ruiz kregen hun poging niet tussen de palen.

In de eindfase beperkte Sparta zich vooral tot tegenhouden en proberen via de ingevallen spitsen Mathias Pogba en Zakaria El Azzouzi de voorsprong uit te bouwen. Laatstgenoemde slaagde hier bijna met zijn eerste balcontact in, maar Joris Delle kon dit voorkomen. Ondanks vele kansen om nog naar 0-2 uit te lopen bleef de eindstand 0-1 en wint Sparta haar eerste competitiewedstrijd van 2017.

Woensdag speelt Sparta Rotterdam de thuiswedstrijd in de halve finale van de KNVB Beker tegen Vitesse. Kijk voor tickets op www.spartakaartje.nl