fbpx
Home » Update publiekscatering 2023/2024 en verbouwing Bok de Korver-tribune

Update publiekscatering 2023/2024 en verbouwing Bok de Korver-tribune

03 augustus 2023 - 16:45

Informatie publiekscatering 2023-2024
In de horecavoorzieningen voor supporters zullen het komende seizoen wederom verbeteringen worden doorgevoerd ten opzichte van het afgelopen seizoen. De proef om dranken en eten apart aan te bieden bij verschillende verkooppunten, wat al mogelijk was op de Denis Neville- en Tonny van Ede-tribune, zal wegens succes worden uitgebreid naar de Kasteeltribune. Op de Bok de Korver-tribune zijn volop verbouwingen gaande om ook hier extra verkooppunten erbij te krijgen vanaf de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie. De biervoorzieningen worden op dit moment aangepast, waaronder het aanleggen van extra leidingen, waardoor de omloopsnelheid omhoog zal gaan en het bier kouder geserveerd wordt. Op de Denis Neville-tribune worden ook zogenoemde raptaps in gebruik genomen.

De digitale schermen bij de verkooppunten worden in de loop van het seizoen geüpgraded, naar grotere schermen met betere helderheid, wat deze beter leesbaar maakt. In het assortiment zullen wijzigingen worden doorgevoerd, wat betekent dat sommige producten verdwijnen, maar in het alcohol- en snoepaanbod worden producten toegevoegd. Ook worden ijsjes, die al op enkele verkooppunten beschikbaar waren, vanaf dit seizoen op alle tribunes verkocht. Vanaf de eerste competitiewedstrijd zullen de assortimenten per tribune duidelijk worden.

Hogere inkoopprijzen en de toegenomen kostprijzen voor het personeel zorgen ervoor dat een deel van het assortiment in prijs zal stijgen, dit geldt niet voor de mixblikjes en ijsjes. Ook de populaire Sparta-burger zal haar scherpe prijs behouden.

Recyclen van plastic bekers
Per 1 januari 2024 moet Het Kasteel voldoen aan de SUP-wetgeving, dit staat voor Single Use Plastic. Dit betekent dat wegwerpplastic niet meer gebruikt mag worden. De bekende softcups mogen gebruikt blijven worden , op voorwaarde dat minstens 75% van de gebruikte bekers ingezameld worden in de daarvoor geplaatste bakken. Om als club aan deze eisen te voldoen, zijn wij dus afhankelijk van de supporters. Als zo veel mogelijk bekers in de bestemde bakken worden gelaten, kan hieruit geschonken blijven worden. Wanneer deze 75% niet gehaald wordt, zal de club beboet worden en noodgedwongen overgaan op hardcups met statiegeld.

Update werkzaamheden Bok de Korver
Door de verkleining van het uitvak, een beslissing die de club conform de KNVB-richtlijnen gemaakt heeft, kent de Bok de Korver-tribune dit seizoen 225 plekken extra. De Tonny van Ede-tribune is ook uitgebreid met 75 plekken, wat betekent dat Sparta voor dit seizoen 300 plekken meer heeft kunnen verkopen dan afgelopen seizoen.


De uitbreiding van het aantal stoelen voor Sparta-supporters op de Bok de Korver-tribune (links naast het uitvak)


Eind 2023 komen de nieuwe stoelen binnen waarna de lay-out van de tribune wordt doorgetrokken met rode en witte banen.

Op de tribune zijn de toiletvoorzieningen verbeterd. De toiletten voor zowel dames als heren zijn zowel vernieuwd als uitgebreid.

Het bestaande cateringpunt op de tribune is verbouwd, hier is een drankloket bij geplaatst en er is een extra groot cateringpunt geplaatst, waardoor de wachttijd zal afnemen. Ten slotte zal onder vak 26 een verkooppunt van de Sparta Fanshop geplaatst worden.