fbpx

Eleqtron x Rijnmond

Binnen deze rubriek delen wij good practices waarbij leden van onze Business Club elkaar via Sparta hebben gevonden en/of zaken met elkaar doen.

In de studio van Rijnmond, waar de FC Rijnmond podcast ‘Sparta naar Voren!’ wordt opgenomen, treffen René den Haan (Managing Director bij Eleqtron) en Ruud van Os (hoofdredacteur bij Rijnmond) elkaar. Daags na de wedstrijd Sparta – PSV (in het kader van de 1/16e finale van de TOTO KNVB Beker) tafelen zij na over de uitschakeling van Sparta in de beker, maar voornamelijk over de succesvolle eerste seizoenshelft in de competitie van hun gedeelde liefde: Sparta.

Wat de beide heren verder bij elkaar brengt is een interview in het kader van onze rubriek Rood-Wit verbindt, gezien het feit dat Eleqtron heeft voorzien in de behoefte van Rijnmond tot ontwikkeling van de parkeerfaciliteiten door middel van de aanleg van elektrische laadpalen.

In eerste instantie kwamen Eleqtron en Rijnmond via de externe installateur (Berry van Dijk) van eerstgenoemde met elkaar in contact. In de verkennende fase kwamen zowel Eleqtron als Rijnmond er echter al snel achter dat zij beide onderdeel uitmaken van de Business Club van Sparta. Dat hielp mee in de gesprekken en leidde uiteindelijk tot een constructieve oplossing en manier van zakendoen.

Eleqtron heeft momenteel zes zogeheten Q-charge systemen geïnstalleerd bij Rijnmond. René vult aan: ‘’Rijnmond had zijn huiswerk goed gedaan en was op de hoogte van de laatste nieuwtjes binnen onze branche en kwamen dan ook snel met concrete plannen. Wij hebben onze expertise daarop losgelaten en kwamen zo eigenlijk vrij snel tot de meest passende oplossing met de Q-charge systemen.’’ Eleqtron is momenteel de enige partij in de markt die het Q-charge systeem aanbiedt. ‘’Dit Q-charge concept kan doormiddel van een bepaalde kabel in samenhang met de slimheid van het laadpunt in totaal zes laadpunten creëren. Een normaal oplaadsysteem reserveert altijd elf kilowatt per oplaadbeurt, terwijl er soms maar drie kilowatt nodig is. Het Q-charge systeem voelt dit aan en geeft elke auto de juiste hoeveelheid stroom. Dit zorgt ervoor dat er geen energie verspild wordt.’’

Over de aanwezigheid van beide bedrijven binnen het zakelijke netwerk van Sparta Rotterdam zijn beide heren het met elkaar eens: ‘’Het is laagdrempelig waardoor de sfeer in de Business Lounge als enorm prettig wordt ervaren. De huiselijke sfeer zorgt voor vele gesprekspartners, waaruit nuttige zakenrelaties ontstaan.’’