fbpx

Goos Reclamemakers x Bassant Accountants & Belastingadviseurs

Binnen deze rubriek delen wij good practices waarbij leden van onze Business Club elkaar via Sparta hebben gevonden en/of zaken met elkaar doen.

Deze week gaan wij op bezoek bij Bassant Accountants & Belastingadviseurs op hun prachtige kantoor in Rotterdam. Wij gaan hier in gesprek met Ricardo de Haan (rechts), partner bij Bassant Accountants & Belastingadviseurs en Marcel Goos (links), algemeen directeur van Goos Reclamemakers. Lees hier hoe oude vrienden elkaar weer hebben ontmoet via Sparta en hun onderlinge band weer nieuw leven in hebben geblazen, zowel persoonlijk als zakelijk.

In 2017 kwamen zowel Ricardo als Marcel binnen gerend bij golfbaan Seve in Rotterdam. Ze hadden haast om op tijd te zijn voor de golfcompetitie van de Sparta Business Club. Eenmaal binnen belandden ze samen aan de bar om bij te komen van het haasten. Toen pas kwam het besef dat ze elkaar kenden van vroeger. “Dat is natuurlijk té toevallig, maar het ging wel zo” aldus Marcel. De rest van de avond werden er herinneringen opgehaald onder het genot van een wijntje. Aan het golfen zelf zijn de heren niet meer toegekomen, erover praten wel. Al was dat slechts een klein gedeelte van de avond, de selectie van Sparta werd intensiever besproken. Later kwam het nog wel tot een echte golfafspraak en zochten Ricardo en Marcel elkaar ook vaker op bij Sparta. Een mooi begin van een hernieuwde samenwerking.

Maar wat doet Goos Reclamemakers eigenlijk? Mooie dingen maken! Dat is waar het bij Goos Reclamemakers allemaal om draait. Visitekaartjes, spandoeken, belettering van auto’s, stoepborden of een compleet nieuwe huisstijl voor je bedrijf, niks is te gek voor Goos Reclamemakers. Goos bestaat uit een team van professionals met elk hun eigen expertise en is dé ideale partij voor uw reclamevraagstuk.

Bassant Accountants & Belastingadviseurs is opgericht in 1946 en sindsdien uitgegroeid tot een vooraanstaand kantoor in de regio Rotterdam. Met 15 medewerkers voelen zij zich zeer betrokken bij hun klanten die met name te vinden zijn in het MKB. Bassant is gespecialiseerd in fiscaal advies, accountancy, advisering en administratie.

De destijds hernieuwde samenwerking tussen Bassant Accountants & Belastingadviseurs en Goos Reclamemakers werkt twee kanten op. Bassant bewaakt de financiële administratie en boekhouding voor Goos Reclamemakers, stelt de jaarrekeningen samen voor de verschillende entiteiten en geeft fiscaal advies. Goos Reclamemakers maakt voor Bassant al het drukwerk en doet de signing. Ondanks de persoonlijke goede band durven ze elkaar wel de waarheid te vertellen als het zakelijk nodig is: “Echt knallen doet het nooit, maar je moet wel zeggen waar het op staat.” aldus Ricardo. “Het is hoe je er zelf mee omgaat, onderscheid maken en eerlijk blijven is het belangrijkste” vult Marcel hem aan.

De heren hebben goed contact, zowel zakelijk als privé, en zien elkaar regelmatig. Bij wedstrijden en business club evenementen van Sparta zijn ze vaak bij elkaar te vinden. En zelfs toen ze bij elkaar in de buurt zaten tijdens een vakantie in Zuid-Spanje werd er nog een rondje golf ingepland. “Sparta is de bindende factor hoe wij weer bij elkaar gekomen zijn. Zonder Sparta hadden we elkaar misschien wel weer eens gezien, maar had de band nooit zo kunnen groeien als hoe die nu is.” luidt de conclusie van Ricardo. Marcel heeft hier een mooie aanvulling op: “Mensen zeggen altijd dat je geen zaken moet doen met je vrienden, maar de meeste mensen waar ik zaken mee doe worden mijn vrienden.”

Onderling proberen ze elkaar te helpen waar dat kan, zo worden er regelmatig relaties naar elkaar doorverwezen. Op Het Kasteel gaat dat op een ideale manier: “Je stelt mensen makkelijker aan elkaar voor. En dan hoeft het niet gelijk over zaken te gaan, maar is de connectie wel gelijk gelegd. Wellicht kom je daarna zakelijk pas tot elkaar. Ondertussen bespreek je de wedstrijd van Sparta en voetbal in het algemeen, want daar raak je natuurlijk nooit over uitgepraat, echt nooit.”