fbpx

Hurkens Transport & LOGIX

In deze rubriek delen wij wekelijks een good practice waarbij leden van onze Business Club elkaar via Sparta Rotterdam hebben gevonden.

Eén van de sterk vertegenwoordigde sectoren in de sponsorgroep van Sparta Rotterdam is de logistieke- en transportbranche. In deze editie van ‘Rood-Wit verbindt’ het verhaal van twee bedrijven die niet alleen een lange geschiedenis hebben met elkaar, maar inmiddels ook met Sparta Rotterdam.

Het bewijs van de hechte samenwerking tussen Hurkens Transport en LOGIX is te zien aan een van de vrachtwagens in de vloot van Hurkens Transport, die omgeturnd is in de LOGIX-huisstijl. Speciaal voor deze gelegenheid is de vrachtwagen naar Het Kasteel gereden en daar vertellen Sidmar van Frederici en Patrick de Ruiter, beide managing director van LOGIX, en Ed Hurkens, managing director van Hurkens Transport, over hun samenwerking en de band met Sparta Rotterdam.

“Met Hurkens Transport zijn wij nu bijna 28 jaar actief in de logistieke dienstverlening”, vertelt Ed Hurkens. “Deze dienstverlening valt het beste samen te vatten door hetgeen wij ook op de LED-boarding tijdens de thuiswedstrijden communiceren: ‘Elk type zeecontainer, op elk moment, op elke locatie’. Door een recentelijke overname hebben wij onze dienstverlenging verder kunnen verbreden. Inspelend op de vraag vanuit de markt breiden wij momenteel verder uit op het gebied van gensets/reefer transport en sideloader transport. Vanuit het hart van de Rotterdamse Botlek verzorgen wij dus dagelijks de nationale- en internationale vervoerswensen van onze opdrachtgevers. Onze ambitie is niet om de grootste te zijn, maar wij willen ons graag onderscheiden in flexibiliteit en service onder het motto ‘topsport in transport’. Ruim vijf jaar geleden oriënteerde ik om met mijn bedrijf zakelijk actief te worden bij Sparta Rotterdam en bij een afspraak hier op het stadion zag ik direct meerdere business partners op de borden, waaronder LOGIX. Sinds vele jaren is LOGIX namelijk een opdrachtgever waar wij nauw mee samenwerken.”

Patrick de Ruiter en Sidmar van Frederici vertellen verder: “Voor zowel droge als vloeibare transporten wereldwijd biedt LOGIX betrouwbare logistieke diensten aan. Ons bedrijf bestaat uit gespecialiseerde divisies: LOGIX Global houdt zich bezig met dry cargo, LOGIX Bulk en LOGIX Tank Operations met liquids van zowel gevaarlijke als ongevaarlijke producten in alle denkbare soorten verpakkingen en of transporteenheden. In een concurrerende markt waarin de eisen tot flexibele – en tailormade oplossingen van clientèle alleen maar toenemen blijken de diensten van Hurkens Transport naadloos aan te sluiten op de wensen van met name LOGIX Global en LOGIX Tank Operations. Logistieke partners zijn wij daarom al jaren met het gevolg dat wij veelvuldig transporten boeken bij Hurkens Transport.”

Beide partijen treffen elkaar al meerdere seizoenen op Het Kasteel. “LOGIX is al meer dan een decennium betrokken bij Sparta Rotterdam, hiervan zijn Paul Siep en Peter Berkhof de grondleggers. Na jaren aan de Kasteelkant de wedstrijden met relaties te hebben bezocht, zijn wij vijf seizoenen geleden naar het Hoofdgebouw verhuisd en dat bevalt ons perfect. Wij kunnen inmiddels wel stellen dat wij vele Spartanen hebben binnen ons bedrijf. Doordat wij samen met Ed Hurkens niet alleen de passie voor logistiek, maar ook Sparta als gemeenschappelijke deler hebben en elkaar hier regelmatig treffen, wordt de reeds prettige relatie alleen maar versterkt”, aldus Patrick de Ruiter en Sidmar van Frederici.

Ook Hurkens Transport is inmiddels een vast gezicht op Het Kasteel. Ed Hurkens vertelt: “Samen met de VBE Group hebben wij een logistieke box. De entourage is laagdrempelig en de sfeer in het stadion en onze loge doet de rest. Alle klanten en relaties vinden het leuk om in onze loge te komen. Wij voelen ons inmiddels écht verbonden aan de club, maar ook qua uitstraling en exposure zijn wij blij dat Sparta het goed doet en ook volgend seizoen in de Eredivisie speelt. De succesvolle driehoek tussen LOGIX, Hurkens Transport en Sparta Rotterdam hopen nog jaren voort te mogen zetten.”