fbpx

XL Bedrijfskleding & Ritmeester Interfreight

Verbinden staat binnen het zakelijke netwerk van Sparta Rotterdam hoog op de agenda, waardoor er ook in het seizoen 2022/2023 met regelmaat Rood-Wit verbindt verhalen zijn te lezen. Dit zijn verhalen van Spartaanse bedrijven die zaken met elkaar doen en/of elkaar via Sparta hebben gevonden. We trappen het seizoen af met de verbintenis tussen Ritmeester Interfreight en XL Bedrijfskleding.

In het midden van de foto ziet u Roland van Gulik, mede-eigenaar van XL Bedrijfskleding. XL Bedrijfskleding is een gepassioneerde leverancier van basis en custom-made bedrijfskleding met het speerpunt op de medewerker. Vanuit het hoofdkantoor in Maasdijk voorzien zij in innovatieve en op maat gemaakte oplossingen voor de meest uiteenlopende beroepen en sectoren, zo ook inmiddels voor het kantoorpersoneel en staf van Sparta Rotterdam. Roland staat hier geposteerd voor één van de vele vrachtwagens van Ritmeester Interfreight. Het Ritmeester Interfreight van eigenaar Robert-Jan Keijzers is een innovatief en ontzorgend dienstverlener voor de Maritieme-sector. Zij zijn gespecialiseerd in het transport naar iedere zeehaven in Noordwest-Europa. Vanuit Ridderkerk verzorgt het transportbedrijf dagelijks lijndiensten naar Antwerpen en alle Noord-Duitse havens, evenals voor geconditioneerde goederen en gevaarlijke stoffen. Door het onderscheidende dienstenpakket heeft Ritmeester een unieke positie opgebouwd in de bevoorrading van zeeschepen en offshore platforms.

Via de Sparta Rotterdam golfcompetitie kwamen de beide heren met elkaar in contact. Roland licht toe: “Robert-Jan leerde ik kennen als een enorm gespecialiseerde logistieke dienstverlener. Zonder dat je het over werk hebt spreek je meteen dezelfde taal. Als ondernemer heeft hij oog voor details. Dat is waarin ik mij kan spiegelen en wat mij aanspreekt in een zakelijke relatie.” Ook Robert-Jan heeft het eerste contact tussen beide positief ervaren; “Roland is een spontaan persoon met een duidelijke visie. Tijdens de golfcompetitie kwamen wij op een plezierige wijze met elkaar in contact. Roland staat voor kwaliteit en heeft een zeer persoonlijke benaderingswijze.”

Deze kennismaking resulteerde in een bedrijfsbezoek van Robert-Jan aan XL Bedrijfskleding en alvorens een zakelijke verbintenis tussen beide partijen. Robert-Jan: “Wij konden ons heel erg vinden in de kernwaardes van XL en hebben besloten om hen te kiezen als toeleverancier van onze bedrijfskleding. Er is geïnventariseerd op een persoonsgebonden kledingpakket, dit omdat wij enorm veel waarde hechte aan het welzijn en welbevinden van ons personeel.”

Onder de personeelsleden van Ritmeester Interfreight lopen al meer dan 40 medewerkers in de geleverde bedrijfskleding van XL. Dit aantal loopt op dankzij de innovatieve groei waarin Ritmeester Interfreight zich bevindt. Robert-Jan zoomt in op deze groei: “Wij hebben er bedrijfstechnisch voor gekozen ons dienstenpakket uit te breiden. In onze nieuwe Seaport Hub aan de Waalhaven in Rotterdam bieden wij ruimte voor voorraad smeerolie, scheepsverf en andere goederen. Dit alles om de Maritieme sector zo optimaal mogelijk van dienst te kunnen zijn en volledig te kunnen ontzorgen.”

Ook XL Bedrijfskleding zit in de lift. Zo beschikken zij nu over een Greenwear-label speciaal ontwikkeld voor de sterk vertegenwoordigde Horti & Agro sector in de regio. Roland: “Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis kunnen wij ons inleven in functionaliteit, draagcomfort en maatvoering. Wij tonen oprechte interesse in de mensen die onze kleding op dagelijkse basis dragen. Mede hierdoor weten wij te voorzien en onze dienstverlening te blijven verbeteren.”

De samenwerking verloopt voorspoedig en dit komt mede dankzij de kracht van Sparta Rotterdam. Beide heren bestempelen de rol van Sparta Rotterdam in de totstandkoming van de samenwerking en het onderlinge contact. Roland: “Sinds medio 2018 zijn wij met XL verbonden aan de Sparta Rotterdam. Dit was puur vanuit zakelijke insteek om het bereik in de regio Rotterdam te vergroten. Hier weten ze binnen de club effectief op in te spelen. De manier waarop ze binnen Sparta het zakelijke en persoonlijke kunnen managen heb ik echt bewondering voor.”

Ook Robert-Jan is lovend over de kracht van Sparta: “Sparta is al een geruime tijd een basis in ons bedrijf en dat zal ook zo blijven. Dankzij de club hebben wij door de jaren heen meerdere partnerschappen weten op te bouwen. Wij kunnen ons heel erg vinden in de cultuur van Sparta Rotterdam en dit brengt ons dan ook in contact met interessante partijen. Een pluim hiervoor richting de mannen van de commerciële afdeling. Om nog even in te haken op de cultuur kwam ik laatst bij een bezoek van één van onze relaties in Hamburg een rasechte Spartaan tegen. In zijn kantoor pronkt een gesigneerd Sparta-shirt aan de muur. Het is mooi om te zijn dat de kracht en liefde voor de club zelfs tot over de landsgrenzen reikt. Dit is heel bijzonder!”