fbpx

XL Bedrijfskleding x Robey Sportswear

Binnen deze rubriek delen wij good practices waarbij leden van onze Business Club elkaar via Sparta hebben gevonden en/of zaken met elkaar doen.

Deze week zitten wij aan tafel met Kevin van Gulik, mede-eigenaar van XL Bedrijfskleding, en Dennis van den Akker, Sales Manager bij Robey Sportswear. Een verhaal over een unieke samenwerking met cases vanuit de Sparta Rotterdam Business Club.

Dennis heeft speciaal voor dit gesprek zijn jasje aangetrokken die hij van XL-Bedrijfskleding heeft gekregen. Het is een jasje met een verhaal, want daarmee is namelijk de samenwerking tussen beide bedrijven ontstaan. XL-Bedrijfskleding gaf vorig seizoen een exclusief groepje sponsoren van Sparta een colbertje cadeau, dit werd gecombineerd met een kop koffie en leidde in het geval van Robey zelfs tot een vervolgafspraak op kantoor.

XL Bedrijfskleding levert kleding voor iedere branche en op ieder niveau in heel Nederland. Zij leveren kleding die goed, creatief en op tijd moet zijn. Als de groene draad door een bedrijf gaan zij voor kwalitatief hoogwaardig geproduceerde kleding, die op verantwoorde wijze is geconfectioneerd van duurzaam materiaal. Creatief, ervaren, duurzaam, fair to wear, innovatief, zomaar wat termen die bij dit Westlandse bedrijf passen. XL Bedrijfskleding gelooft dat goede kleding een bedrijf en haar medewerkers op heel veel vlakken plezier geeft!

Robey Sportswear kent u natuurlijk als de kledingsponsor van Sparta Rotterdam. Na een eerdere samenwerking begin jaren ’80 zijn zij met de huidige verbintenis voor in totaal maar liefst 15 seizoenen verbonden aan de club. Zij weten de supporters van Sparta telkens weer te verrassen met creatieve designs. Denk aan het Ode aan de Nacht shirt ter ere van Jules Deelder en het recent uitgebrachte groene Ode aan de Stad shirt ter ere van de stad Rotterdam. De Rotterdamse connectie tussen Sparta en Robey is sterk en draagt bij aan deze succesvolle samenwerking.

De samenwerking tussen XL Bedrijfskleding en Robey Sportswear is succesvol door de goeie onderlinge klik en dezelfde mentaliteit in het doen van zaken. Samen proberen zij elkaar te helpen waar nodig en zoeken ze naar een goeie oplossing. Dit heeft al een aantal keren geleid tot een mooie Spartaanse samenwerking.

De eerste Sparta-gerelateerde samenwerking was er een met De Goudse Verzekeringen, hoofdsponsor van Sparta Rotterdam. Dennis zat bij een diner van de Sparta Business Club bij De Goudse aan tafel en kreeg daar te horen dat zij op zoek waren naar sportkleding voor haar personeel. Robey kan die sportkleding natuurlijk leveren, maar het was een uitdaging om de praktische zaken in te richten vanwege de vele personeelsleden en de bijbehorende verschillende maten. XL Bedrijfskleding heeft ervaring met dit soort uitdagingen en wist dit proces precies kloppend in te richten door een efficiënt systeem met QR-codes. Door hier samen in te schakelen wisten Robey en XL Bedrijfskleding met elkaar De Goudse te ontzorgen. “Los van elkaar hadden we dit nooit kunnen bewerkstelligen” aldus Dennis van Robey.

De tweede succesvolle samenwerking was die rond de XL Bedrijfskleding Golfdag voor de Sparta Rotterdam Business Club. Destijds kregen alle deelnemers, en het horecapersoneel van Golfbaan Delfland, een Robey Sparta polo geschonken door XL Bedrijfskleding en de BICT groep. Deze samenwerking kwam juist vanuit XL Bedrijfskleding vandaan. Zo werkt de onderlinge band twee kanten op. “Het mooie is dat deze Sparta polo’s nog steeds gedragen worden tijdens de Sparta Golfcompetitie en dat is erg tof om te zien! Ook dit jaar zijn ze al voorbijgekomen” zegt Kevin van XL Bedrijfskleding met trots.

Beide heren zijn erg blij met de vruchten die geplukt worden vanuit de Sparta Business Club en staan open voor nieuwe samenwerkingen: “De Business Club is heel mooi, maar soms moet je net weten dat iemand iets aan kan bieden om iets voor elkaar te kunnen betekenen. Als iemand bij Sparta zit gun je diegene toch iets meer.”