fbpx
Home » Deroy Duarte opent het Sparta Rotterdam Cruyff Court

Deroy Duarte opent het Sparta Rotterdam Cruyff Court

20 juni 2018 - 15:12

Deroy Duarte heeft woensdag in het bijzijn van meer dan honderd enthousiaste kinderen het Sparta Rotterdam Cruyff Court officieel geopend. De Cruyff Foundation heeft met de welbekende Cruyff Courts het doel om jeugd vooruit te helpen door middel van beweging. Kinderen hebben hiervoor een veilige speelruimte nodig, waar kennis gemaakt kan worden met het belang van saamhorigheid, vriendschappen, talentontwikkeling en de juiste omgang met winst en verlies.

Tevens is ook een waterbuffer geopend, waarmee regenwater onder het Cruyff Court wordt opgeslagen om later te gebruiken voor het besproeien van de grasmat van het Sparta Stadion. Het gezuiverde water wordt 15 meter onder de grond opgeslagen via een waterput. Directeur Manfred Laros sprak voorafgaand aan de opening op het symposium ‘Urban Waterbuffer’, waar hij het belang van de waterbuffer voor Sparta Rotterdam benadrukte.

Nadat het Cruyff Court officieel geopend was, werd er direct gebruik gemaakt van het veld en is er een toernooi gespeeld door scholen uit de nabije omgeving. Aan het einde van dit toernooi kregen alle deelnemers een echte Kasteelbal. Codema Systems Group, verantwoordelijk voor de engineering en realisatie van het project, bood de talenten na het in gebruik nemen van het Cruyff Court deze bal aan.