fbpx
Home » Freek van der Lee overleden

Freek van der Lee overleden

06 februari 2020 - 21:30

Sparta Rotterdam heeft het droevige bericht ontvangen dat Freek van der Lee op 84-jarige leeftijd is overleden. Freek van der Lee werd in 1957 gecontracteerd door Sparta en beleefde als basisspeler de grootste successen van de Kasteelclub. In 1958 en 1962 won hij de KNVB Beker en in 1959 vierde hij de landstitel van Sparta Rotterdam in de Eredivisie. In totaal speelde Freek van der Lee 96 Eredivisiewedstrijden voor Sparta, 12 KNVB Bekerwedstrijden en 8 Europacupwedstrijden. In 1963 vervolgde Freek van der Lee zijn loopbaan bij de tegenstander van aanstaande zondag, ADO Den Haag. 

Tot op het laatst was Freek van der Lee een graag geziene gast op Het Kasteel waar hij bij de thuiswedstrijden en officiële evenementen zoals het Rood-Witte Mannen Diner vaak aanwezig was. 

Aanstaande zondag speelt de club bij de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag met rouwbanden ter nagedachtenis aan Freek van der Lee. 

Sparta Rotterdam wenst de familie, vrienden en kennissen van Freek van der Lee enorm veel sterkte met het verlies van deze Oer-Spartaan.

Lees HIER de editie van Kasteelkanjers uit 2018 over Freek van der Lee

Freek van der Lee en Loes Bosselaar voor de wedstrijd Sparta Rotterdam – FC Utrecht – foto Carla Vos/Cor Vos © 2019

Op de foto boven het bericht staat Freek van der Lee als vierde van rechts (tussen Tinus Bosselaar en Tonny van Ede) na de wedstrijd Glasgow Rangers – Sparta Rotterdam in de Europacup 1.