fbpx
Home » Sparta legt jeugdinternational Mike Kleijn vast

Sparta legt jeugdinternational Mike Kleijn vast

12 april 2024 - 16:00

Sparta Rotterdam heeft haar eerste speler voor volgend seizoen binnen, Mike Kleijn komt over van Feyenoord. De 19-jarige Brabander tekent een contract voor vier seizoenen op Het Kasteel.

Kleijn, geboren in Breda, werd op zijn zesde door Feyenoord weggeplukt bij amateurclub Baronie. In Rotterdam-Zuid maakte de middenvelder, die ook als linksback kan spelen, indruk en behoorde hij tot de talenten van de jeugdopleiding van Feyenoord. Tot een officieel debuut bij de Rotterdamse club kwam Kleijn niet, al zat hij op 17-jarige leeftijd wel al een keer bij de wedstrijdselectie in de Conference League-wedstrijd tegen Partizan Belgrado. Momenteel is Kleijn speler van Feyenoord O21, waar hij ook de aanvoerdersband draagt. Met zijn team staat Kleijn bovenaan in de O21-divisie. Hij beschikt over een aflopend contract bij ‘De Stadionclub’.

Technisch Directeur Gerard Nijkamp is blij Kleijn te verwelkomen op Spangen. “Hoewel de transferwindow nog niet geopend is, zijn wij op de achtergrond al druk bezig om de selectie voor volgend seizoen samen te stellen. Wij denken dat Mike een belangrijke rol kan gaan spelen in de toekomst. Bij Feyenoord staat hij goed aangeschreven en maakte hij op ons ook een goede indruk in de wedstrijden die we van hem bekeken hebben. Ondanks zijn negentien jaar is hij al aanvoerder van het hoogste jeugdelftal. Daarnaast kan Mike op zowel het middenveld, voornamelijk als een ‘acht’, en als linksback uit de voeten, wat hem multifunctioneel maakt. We zijn blij Mike volgend seizoen welkom te heten bij Sparta.”