Home » Aanvallen, omschakelen, verdedigen en ontwikkelen, met winst voor Sparta O17

Aanvallen, omschakelen, verdedigen en ontwikkelen, met winst voor Sparta O17

09 maart 2024 - 20:00

De Jeugdopleiding kende afgelopen weekend een bedrijvig programma. De voetbalzaterdag resulteerde alleen voor Sparta O17 in een overwinning.

Middenbouw
____
Sparta O13- Feyenoord O13 (0-3)
De Spartanen van O13 hadden een stadsderby op het programma. Op Sportpark Thurlede kwam de nummer twee Feyenoord O13 op visite. Al na ‘2 komen de bezoekers op voorspong. In de ’22 wordt de score verdubbeld. Sparta kan geen vuist maken vandaag, waarna Feyenoord de eindstand bepaalt op 0-3.

Sparta O15 – AZ O15 (1-2)
De Spartanen van O15 speelden een topduel op Sportpark Thurlede. De nummer vier, AZ O15. kwam naar Schiedam. Binnen ’23 kijken de Spartanen tegen een 0-2 achterstand aan. Na rust komen de bezoekers niet meer tot scoren. Wel maakt Sparta de aansluitingstreffer, maar verder dan het Spartaanse doelpunt in ’52 komt het niet.

Go Ahead Eagles O16 – Sparta O16 (3-0)
Sparta O16 komt in Deventer na ’41 op een 1-0 achterstand. Het lukt voor rust niet om daar een antwoord op te geven. De leeftijdsgenoten van Go Ahead Eagles O16 komen in ’65 op 2-0. In blessuretijd maakt Sparta een eigen doelpunt en bepaalt daarmee de eindstand: 3-0.

Bovenbouw
____
Sparta O17 – Smitshoek O17 (4-2)
Sparta O17 verzuimt niet in het thuisduel en pakt een vroege voorsprong in minuut vijf. Gedurende de rest van de wedstrijd vallen nog vijf doelpunten. In totaal vier voor de Spartanen en twee voor de bezoekers: 4-2.

Heerenveen O18 – Sparta O18 (2-1)
De Spartanen van het oudste jeugdteam komen vlak voor rust op voorsprong. Na rust komen de Friezen op gelijke hoogte, nadat de Spartanen verzuimen om de score verder uit te bouwen. Dan is daar in ’84 ook nog eens de 2-1, tevens eindstand.