fbpx

Studie & Topsport

Studie & Topsport
De spelers en speelsters binnen de Jeugdopleiding en het Vrouwenvoetbal van Sparta Rotterdam proberen studie & topsport zo optimaal mogelijk te combineren. Binnen Sparta Rotterdam staat de combinatie van studie & topsport hoog in het vaandel. En indirect de ontwikkeling, zowel als speler als als mens.

Samenwerking Johan Cruijff College (Curio)
Om ervoor te zorgen dat de spelers en speelsters deze combinatie zo optimaal mogelijk kunnen maken, is er onder andere een samenwerking met het Johan Cruijff College in Roosendaal. Binnen deze samenwerking kunnen spelers en speelsters, die voor deze studie kiezen, ook een aantal dagen op het stadion hun lessen volgen.

Samenwerking met scholen
Naast de samenwerking met het Johan Cruijff College (Curio), staat Sparta in nauw contact met de diverse scholen, van basisschool tot universitaire studies, om het lesprogramma in combinatie met trainingsuren en wedstrijden zo goed als mogelijk in te richten.De jeugdspelers kiezen een eigen middelbare school, waar een opleiding volgen. Op deze manier kan een speler in zijn/haar leefomgeving blijven in combinatie met het programma bij de jeugdopleiding. Er is regelmatig contact tussen de scholen en de studiebegeleiders van Sparta Rotterdam, om ervoor te zorgen dat de club op de hoogte is van onder andere schoolresultaten en gedrag. Spelers krijgen zelf tevens verantwoordelijkheden, zoals het op de hoogte houden van hun studiebegeleiders over studieresultaten, of over de algemene gang van zaken op school.

Verbouwing Nieuw-Terbregge
Mede vanwege de verbouwing van Nieuw-Tebregge, worden de studiemogelijkheden bij de club zelf opnieuw beoordeeld. Het nieuw te realiseren complex zal onder andere over studieruimtes beschikken.

Impressie Nieuw-Terbregge Sparta Jeugdopleiding