fbpx
Home » Belangrijke informatie bezoek aan thuiswedstrijden

Belangrijke informatie bezoek aan thuiswedstrijden

03 februari 2021 - 13:30

Update 3 februari 2022
Op Het Kasteel klinkt zondag 13 februari weer de Sparta Marsch die samen met onze supporters gezongen gaat worden. Na ruim twee maanden met lege tribunes mag er eindelijk weer publiek bij onze thuiswedstrijden. Helaas blijft voorlopig een bezetting van 33% het maximale, waardoor we helaas niet al onze seizoenkaarthouders en sponsors gelijktijdig kunnen toelaten in het Sparta Stadion. In dit bericht lees je alle informatie over het steunen van Sparta bij de komende twee thuiswedstrijden tegen Willem II en PSV.

Bezoek Sparta – Willem II óf Sparta – PSV
Om de toegangskaarten zo eerlijk mogelijk te verdelen onder seizoenkaarthouders, start Sparta vrijdag 4 februari om 11.00 een ticketuitgave voor de aankomende twee thuiswedstrijden in de Eredivisie: Sparta – Willem II op zondag 13 februari (UITVERKOCHT) en Sparta – PSV op zondag 27 februari. Seizoenkaarthouders kunnen per seizoenkaart één gratis ticket voor één van deze twee wedstrijden bestellen via www.spartakaartje.nl of bij de Sparta Fanshop (neem dan wel je SCC mee om te laten scannen).

(De seizoenkaarten zelf geven géén toegang bij deze wedstrijden, er moet apart een gratis ticket besteld worden.) Er is geen vrije verkoop! Supporters hebben deze informatie per e-mail ontvangen.

Toegang tot Het Kasteel
De poorten van Het Kasteel openen anderhalf uur voor elke thuiswedstrijd. Het advies is om gespreid binnen te komen om zo drukte en rijvorming te voorkomen.

Om toegang te krijgen tot de wedstrijd dien je in het bezit te zijn van drie zaken:
– het aangevraagde wedstrijdticket
– een geldig legitimatiebewijs
– een geldige QR-code in de Corona Check-app op je telefoon of de geprinte versie als je geen smartphone hebt

Als je niet volledig gevaccineerd bent of recent hersteld van Corona dien je minder dan 24 uur voor aanvang van de wedstrijd een negatieve test te ondergaan. Een afspraak maken kan alleen via www.testenvoortoegang.nl Dan krijg je bij een negatieve uitslag ook via de Corona Check-app een geldige QR-code.

Zorg dat je deze drie zaken bij de hand hebt bij het naderen van Het Kasteel zodat we de instroom kunnen bevorderen. We verwachten namelijk wel rijen omdat de controle langer zal duren.

Mocht je niet in het bezit zijn van een smartphone waar je de Corona Check-app op kunt downloaden dan verwijzen we je graag naar www.coronacheck.nl/print om deze uit te printen. Voor onze oudere supporters kan dit wellicht lastig zijn, vraag dan een kennis of familielid om hulp om de app te downloaden en verder in te stellen of bij het printen van de QR-code.
Let op: Vraag ook op tijd jouw DigiD aan (als je deze nog niet hebt), om je QR-code te krijgen in de Corona Check-app.

Wanneer je geen DigiD hebt kun je via de Rijksoverheid een papieren QR-code opgestuurd krijgen. Om dit te regelen kun je bellen met 0800-1351. Aangezien de QR-code met de post opgestuurd wordt gaat er wel enkele dagen overheen voordat u de QR-code binnen heeft.

Voor supporters onder de 13 jaar is het niet nodig om een Corona Check uit te voeren.

Veelgestelde vragen

In mijn gele boekje staan mijn vaccinaties of ik heb een brief van de huisarts ontvangen dat ik gevaccineerd ben, kan ik hiermee ook het stadion in?
Nee, met een geel boekje of brief van de huisarts kom je het stadion helaas niet in. Om toegang te krijgen tot de wedstrijd dien je in het bezit te zijn van drie zaken: een wedstrijdticket voor de betreffende wedstrijd, een geldig legitimatiebewijs én een geldige QR-code in de Corona Check-app op je telefoon (of geprint).

Wanneer je geen DigiD hebt kun je via de Rijksoverheid een papieren QR-code opgestuurd krijgen. Om dit te regelen kun je bellen met 0800-1351. Aangezien de QR-code met de post opgestuurd wordt gaat er wel enkele dagen overheen voordat u de QR-code binnen heeft.

Het lukt mij niet om zelf de Corona-Check app te installeren. Wat kan ik doen?
Uiteraard is het handig om het eerst aan familieleden, vrienden of kennissen te vragen. Het is ook een optie om te informeren bij een bibliotheek in de omgeving. Veel bibliotheken hebben speciale corona-vragenuren waar zij de service verlenen om jouw probleem op te lossen met de Corona Check-app of het uitprinten van een QR-code als je geen geschikte telefoon hebt.

Is een mondkapje verplicht?
Voor personen vanaf 13 jaar geldt ook het gebruik van een mondkapjes wanneer ze in beweging zijn. Vanaf het moment dat je in de rij staat, totdat je je zitplaats hebt ingenomen. Bij bezoek aan toilet of cateringpunt is een mondkapje ook gewenst.

Op de zitplaats zelf is er géén mondkapje verplicht. Als vervolgens blijkt dat er onderling te weinig afstand is, worden supporters verzocht enkele plaatsen op te schuiven.

Ik heb geen vak-rij-stoel op mijn kaartje staan?
Dat klopt, je gaat bij de wedstrijd zitten waar er plek is. Houd rekening met (een aantal stoelen) afstand naar andere supporters toe.

Mogen personen uit hetzelfde huishouden naast elkaar zitten?
Ja, dit is toegestaan.

Mag ik in de gracht staan?
Staanplaatsen, ook in de omloop onder de tribune, zijn niet toegestaan. Iedereen wordt verzocht om een plaats op de tribune in te nemen.

Op welke telefoons werkt de Corona-Check app?
CoronaCheck werkt op iOS en Android-telefoons vanaf Android 6 en iOS 12 (de iPhone 5s en nieuwer). De app is gratis te downloaden uit de App Store en Google Play Store.

Heb je een telefoon waarop de CoronaCheck-app (nog) niet werkt? Je kunt je coronabewijs ook printen op de website: www.coronacheck.nl/print

Kan ik een bewijs voor iemand anders op mijn telefoon toevoegen?
Nee, op dit moment niet. Via www.coronacheck.nl/print is het mogelijk om een papieren bewijs te maken en uit te printen.

Hoe wordt een Corona-bewijs gecontroleerd?
Voor toegang tot Nederlandse evenementen gebeurt dat met de CoronaCheck Scanner. Met deze app checkt een controleur de geldigheid van het coronabewijs bij de ingang van het Sparta Stadion. Hierbij controleren wij ook gelijk je legitimatiebewijs of dit overeenkomt met de gegevens die wij krijgen uit jouw QR-code. Als de gegevens niet overeenkomen mag je helaas het stadion niet in.

De app zegt dat er geen Corona-bewijs is gevonden. Wat kan ik nu doen?
Dan kan het zijn dat de vaccinatiegegevens niet goed zijn geregistreerd. Neem contact op met de zorgverlener waar je bent gevaccineerd (GGD (0800-5090), ziekenhuis, huisarts of een andere zorginstelling). Sparta kan hier niet in ondersteunen helaas en mag je geen toegang tot het stadion geven zonder geldige QR-code. Een oplossing kan dan zijn om een testafspraak te maken via www.testenvoortoegang.nl

Kan ik met mijn seizoenkaart een kaart bestellen en deze door een ander persoon laten gebruiken?
Ja, dat kan. Let op: de persoon die gebruik maakt van het aangevraagde ticket moet ook voldoen aan de Corona Check-app en legitimatieplicht.