Home » Jong Sparta verliest van Koninklijke HFC

Jong Sparta verliest van Koninklijke HFC

03 november 2019 - 16:22

Op het sportpark van de Koninklijke HFC stond vandaag de laatste wedstrijd van deze speelronde op het programma in de Tweede Divisie. Jong Sparta Rotterdam, de nummer negen van de ranglijst, nam het in Haarlem op tegen nummer vijf HFC.

In de vijfde minuut was het HFC dat op voorsprong kwam. Een inzet van de Haarlemmers werd in eerste instantie gepareerd door doelman Kenny Lipman, maar de rebound was een prooi voor Vincent Volkert, 1-0. Daarna ging het snel op het regenachtige sportpark. Sam van Huffel maakte drie minuten later de 2-0 en in de dertiende minuut scoorde nummer 13 Floris van der Linden de 3-0. Met drie kansen en drie doelpunten was de thuisploeg maximaal efficiënt.

Na twintig minuten spelen greep Jeroen Rijsdijk in met twee wissels. Lorenzo Soares Fonseca en Gianni dos Santos werden gewisseld voor Abdellah Aberkane en Mo Tahiri. De wedstrijd kwam hierna meer in evenwicht zonder dat dit echt uitgespeelde kansen opleverde.

Na de rust was Karim Loukili het dichtst bij de eerste treffer van Jong Sparta. Zijn inzet werd echter gekeerd door Tom Boks. Drie minuten later was Ayoub Boukhari ook dichtbij een doelpunt, zijn afstandsschot ging net naast. Na 65 minuten scoorde Jong Sparta eindelijk het eerste doelpunt van de middag. Brad van Hoeven begon het offensief van de Rotterdammers. Tien minuten later kreeg Jong Sparta een penalty na een overtreding op Daan van Unen. Het buitenkansje werd benut door Ayoub Boukhari. In de slotfase golfde het op en neer, maar werd er niet meer gescoord. Eindstand 3-2 in het voordeel van de Koninklijke HFC.