Home » Sparta laat kans liggen op punt in Amsterdam

Sparta laat kans liggen op punt in Amsterdam

19 januari 2020 - 16:27

Sparta Rotterdam is tegen een nipte nederlaag opgelopen in Amsterdam. Het werd 2-1 voor de thuisploeg. De Rotterdammers hadden kans op een stunt in de Johan Cruijff ArenA en in de slotfase had Ajax alle geluk van de wereld dat Sparta niet op gelijke hoogte kwam.

De eerste kans kon al in de eerste minuut genoteerd worden en kwam van Sparta, waar Ragnar Ache de diepte in gestuurd werd en hij richting het doel van André Onana kon. Zijn schot ging via de buitenkant van de paal net naast, waardoor Ajax ontsnapte aan een vroege achterstand. Tien minuten later deed het dit nogmaals, toen Onana een voorzet van Abdou Harroui losliet en ternauwernood voorkwam dat Patrick Joosten zijn debuut kon opluisteren met een treffer. Donny van de Beek kon hierna de score openen namens de thuisploeg, toen hij van dichtbij hard binnenschoot.

Ajax kreeg hierna nog een aantal kansen om de voorsprong voor rust uit te breiden, via onder meer Quincy Promes en Hakim Ziyech, maar slaagde hierin niet, mede door een uitstekend keepende Ariel Harush. Rigo was namens Sparta nog gevaarlijk uit een vrije trap, die Onana tot hoekschop verwerkte.

Meteen na rust was het ook Ryan Babel die Harush testte en wederom slaagde de doelman, nu met een goede reflex op een kopbal van dichtbij van Babel. Na een fraaie combinatie in het strafschopgebied kon Ryan Gravenberch de Israëliër wel passeren. Harroui kon Sparta een kwartier voor tijd bijna terug in de wedstrijd brengen, maar de paal redde Ajax. Dit bleek slechts uitstel van de aansluitingstreffer, want een minuut later was Joël Piroe wel trefzeker. Adil Auassar kwam dicht bij de gelijkmaker vervolgens, maar zijn knal raakte de paal. Ook Ache was gevaarlijk, maar Joël Veltman kon zijn schot van de lijn halen. In de absolute slotfase schoot Deroy Duarte ook nog keihard op het doel, maar Onana lag op de goede plek.