23 maart 2024 - 18:00

Middenbouw
__
Sparta O13 – NEC O13 (3-1)
Sparta O13 nam het op tegen de leeftijdsgenoten van N.E.C. O13. In de uitwedstrijd werd het een aantal weken geleden nog 1-1. Nu was dit de ruststand en wisten de spelers van trainer Jari Bosch het verschil te maken in de tweede helft. Met nog twee doelpunten, werd de eindstand op 3-1 bepaald.

PSV O14 – Sparta O14 (1-0)
De Spartanen van O14 mochten op pad naar PSV Campus de Herdgang voor een onderling treffen tegen PSV O14. Het topduel tegen de koploper was een echte wedstrijd, waarbij de Eindhovenaren in het thuisvoordeel ook de winnende wisten te maken: 1-0.

Ajax O16 – Sparta O16 (7-3)
Sparta O16 speelde tegen Ajax O16. Sportpark De Toekomst vormde het decor voor een top jeugdduel. De Amsterdammers opende in ’25 de score, waarna het een minuut later alweer 1-1 stond. Sparta wist een minuut of tien later ook de voorsprong te pakken als aanvoerder Fransen de 1-2 op het scorebord zet. Na rust komt Ajax op gelijke hoogte en ook weer op voorsprong. Zelfs de 4-2 en 5-2 worden gemaakt. Sparta weet de 5-3 te maken en daarna toont het scorebord 7-3 bij het eindsignaal.

Bovenbouw
__
Sparta O17 – TOGB O17 (1-2)
De Spartanen van O17 kregen bezoek uit Berkel en Rodenrijs van partnerclub TOGB O17. In het uitduel wist O17 niet te winnen. Ditmaal gaan de Spartanen met 0-2 rusten. Na rust kan O17 nog een aansluitingstreffer maken, maar blijven dat de doelpunten van de tweede helft: 1-2. Volgende week speelt Sparta O17 de 1/4 e finale van de beker tegen Voorschoten’97 O17.

PEC Zwolle O18 – Sparta O18 (1-1)
Sparta O18 nam het als koploper op tegen directe concurrent PEC Zwolle O18. In het uitduel kwamen beide ploegen twee keer tot scoren. In de eerste helft opende Sparta de score (’22). Na rust lukte het de mannen van Tim Vincken niet om nog een doelpunt te maken, wat wel aan Zwolle zijde lukte in ’72. Ook ditmaal delen de ploegen de punten: 1-1.