Home » PEC Zwolle slaat toe na rode kaart Sparta

PEC Zwolle slaat toe na rode kaart Sparta

26 september 2020 - 18:21

Trainer Henk Fraser kreeg last-minute nog een uitdaging vanwege de afmelding door ziekte van Bryan Smeets. De coach begon daarom met een 4-4-2 opstelling met Aaron Meijers links op het middenveld.

Na ongeveer vijf minuten spelen had Rayhi een grote schietkans, maar zijn inzet ontbeerde richting. In de achttiende minuut was het Harroui die vanaf randje zestien keihard schoot, maar doelman Zetterer zat er goed bij in de hoek. Twee minuten later was het de beurt aan Benjamin van Leer om reddend op te treden op een schot van Van Wermeskerken namens de thuisclub.

In de 37e minuut draaide Abdou Harroui vier keer weg van Immanuel Pherai, maar zijn schot ging net voorlangs het doel. In de diepe blessuretijd van de eerste helft kreeg PEC Zwolle nog een laatste hoekschop. Uit de inzet kreeg Mica Pinto de bal op zijn arm naast de doelpaal waardoor scheidsrechter Lindhout niets anders kon doen dan een rode kaart te trekken voor de Spartaan en een penalty toe te kennen aan PEC. Deze werd door Reza benut waardoor de ruststand 1-0 was.

Tijdens de rust geen wijzigingen in de opstelling van de tien overgebleven Spartanen. Na iets meer dan een minuut spelen ging Reza door met waar hij vlak voor rust mee was gestopt, namelijk scoren. Hij maakte de 2-0 voor PEC Zwolle.

In de 54e minuut maakte Leemans de 3-0 door de bal keihard in de bovenhoek te schieten. In de 71e minuut kopte Nakayama de 4-0 diagonaal achter Van Leer. De wedstrijd kabbelde daarna naar het einde.