Losse kaartverkoop

Sparta Rotterdam heeft al haar ruim 5.000 seizoenkaarthouders in drie groepen ingedeeld. Hieronder leest u de indeling en meer informatie over het wedstrijdbezoek van de eerste zes thuiswedstrijden.

Groep 1: Seizoenkaarthouders Denis Neville-tribune 'in voor- en tegenspoed'
Groep 2: Seizoenkaarthouders Bok de Korver-tribune 'in voor- en tegenspoed', seizoenkaarthouders Kasteeltribune 'in voor- en tegenspoed' en seizoenkaarthouders Tonny van Ede-tribune 'in voor- en tegenspoed'
Groep 3: Seizoenkaarthouders SP-AR-TA van alle tribunes (seizoenkaarthouders SP-AR-TA hebben bij de aanschaf van hun seizoenkaart gekozen voor een mogelijke compensatie en dus niet het eerste recht van aanschaf van kaarten)

* met de supporters die een seizoenkaart hebben op het MIVA-terras wordt door Sparta Rotterdam contact opgenomen over in welke groep zij zijn ingedeeld.

Om de kans voor iedereen met de ‘In voor- en tegenspoed’ optie op het wedstrijdbezoek zo groot mogelijk te maken is er besloten dat de insteek is dat deze seizoenkaarthouders in ieder geval 1 op de 2 thuiswedstrijden van hun toegangsrecht gebruik kunnen maken. Dit is van toepassing zolang wij met beperkt publiek spelen.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Allereerst: met uw seizoenkaart heeft u géén toegang bij de ingangen van het stadion. Er dient ALTIJD een ticket (online of in de fanshop) besteld te worden om zeker te weten dat u gebruik maakt van uw toegangsrecht. Dit ticket is gratis in de fanshop, online via spartakaartje.nl zijn de standaardkosten van 1 euro per transactie van toepassing.

U zoekt een plaats uit in het Sparta Stadion, dit gaat op basis van beschikbaarheid. Het kan dus zijn dat u op een ander vak of andere tribune dient plaats te nemen dan waar u een seizoenkaart voor heeft. Gaat u alleen naar een wedstrijd, neem dan een singleseat (een losse stoel), gaat u met twee personen (uit hetzelfde huishouden) neem dan een duoseat. Gaat u met meer dan 2 personen, zoek dan zelf stoelen uit in de plattegrond die zo dicht mogelijk bij elkaar liggen.

Let op: Dit kan aan het einde van de verkoopperiode wellicht niet altijd meer lukken. Als u in de fanshop uw ticket(s) haalt dient u van iedere seizoenkaarthouder (uit de juiste groep) de pas mee te nemen om deze te laten scannen. Online kunt u kiezen voor de optie ‘Ken eigenaars toe’.

Wij verzoeken u om te allen tijde plaats te nemen op de stoel die op uw ticket staat. Als u dat niet doet brengt u andere bezoekers in moeilijkheden en kan de 1,5 meter niet meer gegarandeerd worden. Indien deze regels overtreden worden dan bestaat de kans dat het spelen met publiek in het Sparta Stadion verboden wordt. Elke thuiswedstrijd zal er door de autoriteiten gecontroleerd worden op het handhaven van de opgestelde richtlijnen.

Wanneer kan ik naar Sparta?

Alle seizoenkaarthouders ontvangen voor 1 september een brief. Hier ziet u in welke groep u bent ingedeeld en staat er voor de eerste zes thuiswedstrijden van het seizoen vermeld wanneer u het eerste, tweede of derde recht heeft om uw toegangsbewijs vast te leggen. Wij maken de data op voorhand bekend zodat u hier vroegtijdig rekening mee kunt houden in uw agenda.

Hieronder ziet u het toegangsrecht, dat volgens onderstaande schema’s zal verlopen. Er is besloten om het toegangsrecht voor de eerste zes thuiswedstrijden bekend te maken. Voor de wedstrijden hierna is dit nog niet bekend.

Wedstrijd Toegangsrecht volgorde Start kaart reserveren Einde kaart reserveren
Sparta – Ajax Groep 1 (DN) 1 september, 11:00 uur 6 september, 23:59 uur
Sparta – Ajax Groep 2 (Kast, TVE, Bok) 8 september, 11:00 uur 8 september, 23:59 uur
Sparta – Ajax Groep 3 (SP-AR-TA) Geen verkoop

Let op: Voor groep 2 zijn er wellicht geen tickets meer beschikbaar, dit is afhankelijk van het aantal seizoenkaarthouders van groep 1 dat gebruik maakt van het toegangsrecht. De aantallen communiceren wij voor 10:00 uur op de dag van verkoop via onze website en via het Twitteraccount @Spartakaartje

Wedstrijd Toegangsrecht volgorde Start kaart reserveren Einde kaart reserveren
Sparta – AZ Groep 2 (Kast, TVE, Bok) 15 september, 11:00 uur 19 september, 23:59 uur
Sparta – AZ Groep 1 (DN) 22 september, 11:00 uur 22 september, 23:59 uur
Sparta – AZ Groep 3 (SP-AR-TA) 23 september, 11:00 uur 23 september, 23:59 uur

Let op: Voor groep 1 en 3 zijn er wellicht geen tickets meer beschikbaar, dit is afhankelijk van het aantal seizoenkaarthouders van groep 2 dat gebruik maakt van het toegangsrecht. De aantallen communiceren wij voor 10:00 uur op de dag van verkoop via onze website en via het Twitteraccount @Spartakaartje

Wedstrijd Toegangsrecht volgorde Start kaart reserveren Einde kaart reserveren
Sparta – Heracles Groep 1 (DN) 10 oktober, 11:00 uur 16 oktober, 23:59 uur
Sparta – Heracles Groep 3 (SP-AR-TA) 17 oktober, 11:00 uur 17 oktober, 23:59 uur
Sparta – Heracles Groep 2 (Kast, TVE, Bok) 20 oktober, 11:00 uur 20 oktober, 23:59 uur

Let op: Voor groep 3 en 2 zijn er wellicht geen tickets meer beschikbaar, dit is afhankelijk van het aantal seizoenkaarthouders van groep 1 dat gebruik maakt van het toegangsrecht. De aantallen communiceren wij voor 10:00 uur op de dag van verkoop via onze website en via het Twitteraccount @Spartakaartje

Wedstrijd Toegangsrecht volgorde Start kaart reserveren Einde kaart reserveren
Sparta – sc Heerenveen Groep 2 (Kast, TVE, Bok) 24 oktober, 11:00 uur 29 oktober, 23:59 uur
Sparta – sc Heerenveen Groep 1 (DN) 30 oktober, 11:00 uur 30 oktober, 23:59 uur
Sparta – sc Heerenveen Groep 3 (SP-AR-TA) 31 oktober, 11:00 uur 31 oktober, 23:59 uur

Let op: Voor groep 1 en 3 zijn er wellicht geen tickets meer beschikbaar, dit is afhankelijk van het aantal seizoenkaarthouders van groep 2 dat gebruik maakt van het toegangsrecht. De aantallen communiceren wij voor 10:00 uur op de dag van verkoop via onze website en via het Twitteraccount @Spartakaartje

Wedstrijd Toegangsrecht volgorde Start kaart reserveren Einde kaart reserveren
Sparta – ADO Groep 1 (DN) 7 november, 11:00 uur 13 november, 23:59 uur
Sparta – ADO Groep 2 (Kast, TVE, Bok) 14 november, 11:00 uur 14 november, 23:59 uur
Sparta – ADO Groep 3 (SP-AR-TA) 17 november, 11:00 uur 17 november, 23:59 uur

Let op: Voor groep 2 en 3 zijn er wellicht geen tickets meer beschikbaar, dit is afhankelijk van het aantal seizoenkaarthouders van groep 1 dat gebruik maakt van het toegangsrecht. De aantallen communiceren wij voor 10:00 uur op de dag van verkoop via onze website en via het Twitteraccount @Spartakaartje

Wedstrijd Toegangsrecht volgorde Start kaart reserveren
Sparta – FC Emmen Groep 2 (Kast, TVE, Bok) 21 november, 11:00 uur 26 november, 23:59 uur
Sparta – FC Emmen Groep 3 (SP-AR-TA) 27 november, 11:00 uur 27 november, 23:59 uur
Sparta – FC Emmen Groep 1 (DN) 28 november, 11:00 uur 28 november, 23:59 uur

Let op: Voor groep 3 en 1 zijn er wellicht geen tickets meer beschikbaar, dit is afhankelijk van het aantal seizoenkaarthouders van groep 2 dat gebruik maakt van het toegangsrecht. De aantallen communiceren wij voor 10:00 uur op de dag van verkoop via onze website en via het Twitteraccount @Spartakaartje

De Sparta Fanshop is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11:00 – 17:00 uur.
Neem altijd uw seizoenkaart(en) mee als u besluit om in de fanshop uw tickets vast te leggen.
Het is niet mogelijk om van groep te veranderen, de indeling staat vast.

Belangrijke links:
www.sparta-rotterdam.nl/gezondheid
www.sparta-rotterdam.nl/clubliefde/informatie-kaartverkoop/ (handleiding ‘Ken eigenaars toe’)
www.sparta-rotterdam.nl/veelgestelde-vragen-bestellen-tickets-seizoenkaarthouders/ (Veelgestelde vragen over het reserveren van een kaart)

Gezondheid

Wij vragen supporters om zich te houden aan de opgestelde richtlijnen om het stadionbezoek mogelijk te blijven maken. Het belangrijkste: blijf thuis bij klachten van uzelf of uw huisgenoten! Kijk voor meer informatie over de richtlijnen in het Sparta Stadion op www.sparta-rotterdam.nl/gezondheid en doe voor uzelf de gezondheidscheck op de dag van de wedstrijd.

Bij binnenkomst desinfecteert u uw handen en iedereen houdt afstand en geeft elkaar de ruimte.

Sparta zorgt voor extra schoonmaak voor en tijdens de wedstrijd van sanitair en bij elke tribune worden extra toiletten geplaatst. Bij de cateringpunten is uitsluitend PIN-betaling mogelijk.

Wij begrijpen dat het stadionbezoek voorlopig helaas anders zal gaan verlopen dan iedereen wenst. Binnen onze mogelijkheden proberen wij echter het zo goed mogelijk te organiseren. Daarom verzoeken wij u ook om te voldoen aan de richtlijnen. Mocht u zich hier niet aan willen houden dan verzoeken wij u om het stadionbezoek over te slaan.

Geen losse kaartverkoop competitiewedstrijden met verwacht aantal zitplaatsen

Voorlopig zal er geen enkele losse kaartverkoop zijn voor de thuiswedstrijden in de Eredivisie. De tijdelijke capaciteit van het Sparta Stadion zal uitsluitend gebruikt worden voor seizoenkaarthouders, sponsors en verplichtingen richting commerciële partners en officials.

Wanneer de situatie gedurende het seizoen in positieve zin wijzigt, zullen wij uiteraard kijken op welke manier we de eventuele beschikbaarheid van tickets gaan toewijzen dan wel verkopen, maar voorop blijft staan dat seizoenkaarthouders voorrang houden.

Instructievideo Ken eigenaars toe

Coronavirus: