Home » Alzheimer Nederland en Stichting De Betrokken Spartaan goede doelen van de Sparta Fun Run 2020

Alzheimer Nederland en Stichting De Betrokken Spartaan goede doelen van de Sparta Fun Run 2020

07 december 2019 - 13:30

Alzheimer Stichting Nederland en Stichting De Betrokken Spartaan zijn de goede doelen voor de Sparta Fun Run 2020. De Sparta Fun Run is een hardloopevenement in- en rondom het Sparta Stadion om geld op te halen voor het goede doel. Het is al de tweede keer dat de Fun Run wordt gehouden in het Sparta Stadion, deze aankomende editie wordt gehouden op 27 maart 2020.

Michael Marinus, maatschappelijk manager van Sparta Rotterdam, kijkt uit naar een nieuwe editie van de Sparta Fun Run: ‘Vorig jaar hebben we meer dan zevenhonderd hardlopers mogen verwelkomen op Het Kasteel en een mooi bedrag op kunnen halen voor De Betrokken Spartaan en Stichting Hartendroom, het tweede goede doel van dat jaar. Dit jaar hebben we in overleg gekozen voor de Alzheimer Stichting als bestemming voor de opbrengsten. Voor ons is de Alzheimer Stichting een speciaal doel, omdat Sparta Rotterdam van dichtbij meemaakt wat deze ziekte met mensen doet. Wout Holverda, voormalig eerste elftal speler van Sparta Rotterdam, wordt helaas geconfronteerd met deze ziekte. Op deze manier willen wij een bijdrage leveren aan het onderzoek.’

Deelnemen
Er zijn in totaal 5 afstanden bij deze Sparta Fun Run; de 1KM Sparta Pietjes Run, de 1888M Familie Run, de 5KM Kasteel Run, de 10KM Spangen Run en de 10KM Sparta Wandel Marsch. Schrijf je nu in voor één van deze Fun Runs, maak eenvoudig je eigen Sparta-donatiepagina aan en deel die met familie en vrienden. Zo ben je sportief bezig én steun je de goede doelen! Ben jij erbij op 27 maart?


Links; Peter van der Zwan (voorzitter supportersvereniging Sparta Rotterdam), rechts; Wout Holverda tijdens zijn benefietwedstrijd.
Foto: Carla Vos.