Home » Belangrijk thuisduel voor Sparta: PEC komt op bezoek

Belangrijk thuisduel voor Sparta: PEC komt op bezoek

10 mei 2022 - 16:03

Sparta Rotterdam begint de week van de waarheid met een cruciale wedstrijd tegen PEC Zwolle. De Kasteelheren kunnen een grote stap zetten naar handhaving. Woensdagavond wordt er op een uitverkocht Kasteel om 20.00 uur afgetrapt.

In de afgelopen weken liep Sparta tegen meerdere nederlagen aan. In de uitwedstrijden tegen Ajax, Fortuna Sittard en FC Twente keerden de rood-witten met lege handen terug. Tussendoor hield Sparta de 0-1 voorsprong wel vast in de resterende zes minuten bij Vitesse, waardoor er nog altijd niks beslist is in de strijd om lijfsbehoud. Bij de debuutwedstrijd van trainer Maurice Steijn pakte Sparta een belangrijk punt. Vito van Crooij maakte met een schitterende vrije trap diep in de extra tijd de gelijkmaker. De remise tegen AZ gaf Sparta een goed vervolg door met   2-1 te winnen van FC Groningen. Arno Verschueren en Lennart Thy scoorden in het hoge noorden. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen hekkensluiter PEC Zwolle is van groot belang.

PEC Zwolle leek in de winterstop dood en begraven, maar er is onder de nieuwe trainer Dick Schreuder nieuw leven ingeblazen. De Blauwvingers hadden bij het ingaan van de winterstop zes punten, maar inmiddels zijn er daar al 21 bijgekomen. Daarmee heeft de ploeg twee punten minder dan Sparta. Voornamelijk in de laatste weken is PEC goed bezig. Zo werd er in de slot seconden gewonnen van AZ en pakte PEC drie belangrijke punten bij RKC Waalwijk. Deze reeks werd gevolgd met een nederlaag bij Ajax. Afgelopen weekend boekte PEC een resultaat met een 1-1 gelijkspel tegen Utrecht, maar belandde wel opnieuw op de laatste plaats.

Vorig seizoen won Sparta aan de hand van Lennart Thy van PEC Zwolle. Hij maakte een 1-2 achterstand goed door voor de gelijkmaker te tekenen en de winnende te scoren in de extra tijd. Eerder dit seizoen werd het 1-1 in Zwolle. Vito van Crooij zorgde in de eerste minuut voor de openingstreffer, maar al luttele minuten later werd het via Daishawn Redan 1-1. Dat was ook de eindstand. Vito van Crooij en Lennart Thy zijn twee spelers bij Sparta met een verleden bij PEC Zwolle. Van Crooij kwam tot vijftig wedstrijden met daarin tien doelpunten. Thy droeg 47 keer het blauw-wit en maakte er zeventien. Het duo was in Zwolle met nog een Spartaan actief. Younes Namli speelde 72 keer voor de Zwollenaren met elf doelpunten tot gevolg.