fbpx
Home » Betaald voetbal zegt ‘nee’ tegen 1/3e bezetting van stadions

Betaald voetbal zegt ‘nee’ tegen 1/3e bezetting van stadions

25 januari 2022 - 10:36

Het betaald voetbal (KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie) heeft namens alle directies het volgende statement gebracht:


Het betaald voetbal zegt “nee” tegen 1/3 bezetting van de stadions

De KNVB, Keuken Kampioen Divisie en Eredivisie CV hebben dit gisteravond laten weten aan het kabinet.

Het is een voorstel zonder perspectief. Het is niet uit te leggen aan de supporters, het vergroot de onrust onder de achterban alleen maar en bovendien kost het de clubs weer handen vol met geld.

Wij stellen ons constructief op en willen meedenken in oplossingen. Voor ons is het alleen acceptabel om met 1/3 te beginnen als we vanaf 4 februari kunnen doorschakelen naar minimaal 2/3 bezetting. Dat kunnen wij veilig en verantwoord organiseren. Met alles wat daarbij hoort. En van daaruit snel toewerken naar volle stadions.

Wij gaan er vanuit dat het kabinet gehoor geeft aan deze oproep.


Namens de Kasteelclub vult Manfred Laros aan: “Sparta Rotterdam is voornemens om het stadion niet te openen als er slechts 1/3e van de capaciteit gebruikt kan worden.” Daar zijn meerdere redenen voor volgens de directeur. ‘Wij zijn, net als menig andere club, van mening dat het betaald voetbal en zeker ook Sparta, heeft bewezen dat het wedstrijdbezoek veilig en verantwoord is op Het Kasteel. Het is haast ondoenlijk om te kiezen uit welke supporters en sponsors wij wel of geen toegang gaan verlenen. Ook is het financieel een extra kostenpost. Het organiseren van een wedstrijd met 1/3e capaciteit zorgt elke wedstrijd voor een extra verlies van enkele honderdduizenden euro’s en het zorgt voor verdeeldheid onder de achterban. Wij willen graag het Sparta Stadion openen als er minimaal 2/3e van de capaciteit gebruikt kan worden. Op die manier kunnen wij alle seizoenkaarthouders en sponsors in ieder geval toegang geven bij thuiswedstrijden. Ook dan maken we nog steeds verlies omdat er geen losse kaartverkoop kan plaatsvinden en er geen extra hospitality kan worden aangeboden, maar het neemt dan wel de grootste pijn weg omdat wij al onze fans kunnen verwelkomen.”