fbpx
Home » De Betrokken Spartaan aan de slag op Vlaardingse sportveldjes

De Betrokken Spartaan aan de slag op Vlaardingse sportveldjes

18 april 2024 - 17:03

De Betrokken Spartaan, de maatschappelijk afdeling van Sparta Rotterdam zal vanaf heden te vinden zijn op een aantal pleintjes en sportvelden in Vlaardingen.

Sparta Rotterdam is zich als oudste Betaald Voetbal Organisatie bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en zet zich middels Stichting De Betrokken Spartaan in voor het verbeteren van de leefbaarheid in de wijken en haar directe omgeving. Op deze manier kan Sparta in elke levensfase van onze doelgroep een rol van betekenis te spelen.

In samenwerking met de partijen die al in de wijken actief zijn zullen de sporttrainingen en lessen zich richten op de jongeren in de leeftijd van 10 tot 18 jaar. Daarbij wordt sport als middel ingezet om jongeren letterlijk in beweging te krijgen. Om zo de fysieke en mentale gezondheid, de sociale samenhang in onze wijken en het vormen van normen en waarden te bevorderen.

Dit gebeurt door het project genaamd: Streetrulez.

Het project Streetrulez is actief in drie gemeentes: Rotterdam, Schiedam en nu dus Vlaardingen. Met Streetrulez wil Stichting De Betrokken Spartaan zoveel mogelijk kinderen en jongeren laten sporten op de pleintjes in hun eigen buurt. Dit allemaal onder de begeleiding van deskundige sportcoaches die de verschillende activiteiten organiseren.

Jongeren, vanaf 16 jaar, die sportcoach willen worden krijgen de kans hiervoor een opleiding te volgen. Dit doen zij op een pleintje in hun eigen buurt. Dankzij de opleiding kunnen zij nog professioneler te werk gaan op de verschillende buurtsportlocaties.

Wethouder van onder andere sport Arnoud Proos kijkt uit naar de inzet van de Betrokken Spartaan in de stad. “Sport is een fantastisch middel om in te zetten voor meerdere doelen, voor een gezonder Vlaardingen, maar ook voor sociale contacten, het versterken van de normen en waarden en het omgaan met teleurstellingen. Mooi dat we een aansprekende partner in Sparta Rotterdam hebben gevonden die zich inzet voor onze jeugd”.

Klik hier voor meer informatie, locaties en tijden.