Home » Comeback bezorgt Sparta drie punten

Comeback bezorgt Sparta drie punten

28 september 2018 - 21:53

Sparta Rotterdam heeft een 0-2-achterstand ongedaan gemaakt en gewonnen van FC Dordrecht. De bezoekers namen brutaal de leiding in de openingsfase, maar keken na een uur tegen een 3-2-achterstand aan. Hier bleef het bij.

De wedstrijd begon voortvarend voor de Dordtenaren, die via Jeremy Cijntje al binnen een minuut de leiding namen. Mourgos zou vervolgens snel de paal raken namens de bezoekers, maar de 0-2 liet niet lang op zich wachten: Lewis Montwa verzilverde een hoekschop. Sparta kon hier weinig kansen tegenin brengen, op een kopbal van Adil Auassar, waarvan de rebound nog bijna via Lars Veldwijk binnen gewerkt werd. Vlak voor rust was het wel raak, Deroy Duarte kon van dichtbij binnenkoppen na een gekraakt schot van Royston Drenthe.

Zo goed de eerste helft begon voor Dordrecht, begon de tweede voor Sparta. Nu was het de thuisploeg die snel tweemaal trefzeker was. De eerste van de twee kwam op naam van Lars Veldwijk, die de bal in de verre hoek kopte, buiten bereik van Bryan Janssen. Diezelfde Janssen werd een paar minuten later verrast door een aangeraakt afstandsschot van Drenthe. Opgelegde kansen op de gelijkmaker kreeg Dordrecht vervolgens niet, al moest Roy Kortsmit enkele keren reddend optreden. Namens Sparta waren Janne Saksela en Mohamed Rayhi nog gevaarlijk, hun beide pogingen misten het doel echter. In de laatste minuut van de officiële speeltijd zou Drenthe Sparta nog redden, door een bal van de lijn te koppen.