fbpx
Home » Comoren en Bakari verslaan Ghana, El Dahri sluit met Oranje O19 EK-kwalificatiereeks winnend af

Comoren en Bakari verslaan Ghana, El Dahri sluit met Oranje O19 EK-kwalificatiereeks winnend af

22 november 2023 - 13:34

Afgelopen dinsdag deden Saïd Bakari en de Comoren goede zaken in de kwalificatiereeks voor het wereldkampioenschap van 2026. De Comoren stuntte door Ghana te verslaan. Daarnaast won Hamza el Dahri met Nederland O19 de laatste kwalificatiewedstrijd, terwijl de Verenigde Staten O23 en Agustin Anello onderuit gingen tegen Marokko.

Saïd Bakari

Bakari was de WK-kwalificatiereeks goed begonnen met een zege op Centraal-Afrikaans Republiek. Afgelopen dinsdag ontving de rechtsback, die uiteraard weer in de basis begon, de op papier zwaarste tegenstander; Ghana. Verrassend genoeg waren het de Comoren die aan het langste eind trok. Op slag van rust tekende Myziane Maolida voor de enige treffer in dit duel. De Comoren stuntte daardoor en gaan aan kop in Groep I met zes punten. In juni staan de volgende twee wedstrijden op het programma.

Tekst gaat verder onder foto.

Agustin Anello

Voor Agustin Anello zit een bijzondere week er op. De aanvaller maakte zijn debuut in de selectie van de Verenigde Staten O23 en mocht in de eerste oefenwedstrijd tegen Irak direct op voor zijn eerste minuten. In San Pedro in Spanje stond dinsdag ook de tweede oefenwedstrijd voor de Verenigde Staten te wachten, ter voorbereiding op de Olympische Spelen in Parijs. Ditmaal was Marokko O23 de tegenstander. Anello zag vanaf de bank hoe Bilal Nadir de Noord-Afrikanen na ruim een halfuur op voorsprong had gezet. De Verenigde Staten kon aan die stand geen verandering meer brengen en verloor met 1-0. Anello speelde het laatste kwartier mee.

Tekst gaat verder onder foto.

Hamza el Dahri

In Luxemburg sloot Nederland O19 de EK-kwalificatiereeks af. Oranje had zich al geplaatst voor de Eliteronde, waardoor er in de laatste wedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina weinig meer op het spel stond. Ezechiel Banzuzi en Julian Rijkhoff brachten Nederland halverwege al op een stabiele 0-2 voorsprong. Na de rust was er speeltijd voor El Dahri, die de gehele tweede helft mee mocht doen. Hij zag dat het slotakkoord kwam van Jesse van de Haar. Nederland O19 beleefde daardoor een foutloze kwalificatiereeks en gaat met veel vertrouwen naar de Eliteronde. De loting hiervoor is op een later moment.