fbpx
Home » Deelnemers Rugdekking ontvangen certificaten

Deelnemers Rugdekking ontvangen certificaten

09 februari 2021 - 14:41

Afgelopen weken hebben alle deelnemers van Rugdekking verspreid hun welverdiende certificaten ontvangen. Door het coronavirus verliep het traject iets anders dan vooraf gehoopt, maar ondanks alle veranderingen hebben negen deelnemers het traject succesvol afgerond.

Rugdekking is een leerwerk-traject en richt zich op jongeren in de leeftijd van 17 tot 25 jaar zonder werk, opleiding of startkwalificatie. De kern van Rugdekking bestaat uit de opleiding tot UEFA Sportsteward, aangevuld met de certificaten Verkeersregelaar en Bedrijf Hulp Verlener. Het traject bestaat onder andere uit stagelopen bij de thuiswedstrijden van Sparta Rotterdam, maar zoals bekend mag er al geruime tijd geen publiek bij de wedstrijden zijn, waardoor het voor de deelnemers niet mogelijk was om tijdens de wedstrijden werkervaring op te doen.

Rugdekking werd daarom iets ingekort en aangepast aan de huidige omstandigheden. Gedurende het programma hebben de deelnemers zich beziggehouden met het opdoen van werknemersvaardigheden. Zo hebben zij verschillende workshops gevolgd over mindset, gedrag, weerbaarheid, voeding, het opstellen van doelen, communiceren en solliciteren. Daarnaast haalde zij de certificaten BHV en evenementenverkeersregelaar. Hopelijk is publiek weer snel welkom in het stadion. Dan zal samen met de deelnemers worden gekeken naar de mogelijkheden om bij Sparta aan de slag te gaan als steward, verkeersregelaar of servicemedewerker.

Een aantal deelnemers heeft al mooie stappen gezet. Twee deelnemers gaan naar school, twee zijn bezig om de stap te maken richting de beveiliging en één deelnemer heeft een baan gevonden! Met de overige deelnemers zal worden gekeken naar de toekomst en waar mogelijk krijgen zij hierbij begeleiding.