Home » Drie Spartanen gaan met Oranje onder 19 onderuit tegen Slowakije

Drie Spartanen gaan met Oranje onder 19 onderuit tegen Slowakije

09 oktober 2021 - 21:13

Nederland Onder 19 heeft met 2-1 verloren van de leeftijdsgenoten van Slowakije. Jafar Bynoe en Farouq Limouri begonnen in de basis, waarvan laatste genoemde de hele wedstrijd speelde. Emanuel Emegha viel in.

De vriendschappelijke wedstrijd begon hoopgevend voor Oranje O19. Mees Rijks zorgde na 25 minuten voor de 0-1. Dat was tevens de ruststand in Slowakije. Voor Bynoe betekende dat einde wedstrijd. Hij bleef bij de rust in de kleedkamer achter.

Limouri bleef wel staan in de tweede helft, maar kon niet voorkomen dat Slowakije O19 terug kwam in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd maakte Artus Gajdos de gelijkmaker. Trainer Bert Konterman reageerde op deze tegentreffer door Emegha binnen de lijnen te brengen. De spits was eerder deze week nog trefzeker, maar kon tegen Slowakije niet het verschil maken. In de 89e minuut schoot Samuel Urgela Slowakije naar de overwinning.