fbpx
Home » Drie Spartanen komen in actie tijdens interlandperiode

Drie Spartanen komen in actie tijdens interlandperiode

13 november 2023 - 14:52

Drie Spartanen zijn voor hun land opgeroepen om wedstrijden te spelen in de komende interlandperiode. Saïd Bakari begint met de Comoren aan de kwalificatie voor het WK 2026, Agustin Anello maakt zijn debuut bij de Verenigde Staten Onder 23 en Hamza el Dahri is opgeroepen voor Nederland Onder 19.

Saïd Bakari

Voor Saïd Bakari staan er deze week twee belangrijke wedstrijden op het programma. De rechtsback begint met de Comoren aan de kwalificatiereeks voor het WK. De 31-voudig international is in groep I ingedeeld met Centraal-Afrikaans Republiek. Tsjaad, Ghana, Madagaskar en Mali. De groepswinnaars gaan rechtstreeks naar het eindtoernooi in de Verenigde Staten, Canada en Mexico, terwijl de vier beste nummers twee play-offs spelen. Bakari begint met de Comoren vrijdag aan de WK-kwalificatie met een thuiswedstrijd tegen Centraal-Afrikaans Republiek. Volgende week dinsdag krijgt Comoren bezoek van Ghana.

Agustin Anello

Voor Agustin Anello betekent zijn plek bij de Verenigde Staten O23 zijn eerste opwachting ooit in een eindselectie van een nationaal team. De aanvaller maakt hierbij tevens deel uit van het Olympisch team, dat zich eerder al heeft geplaatst voor het eindtoernooi in Parijs. In de voorbereiding daarop speelt de Verenigde Staten deze week twee oefeninterland in de Pinitar Arena in San Pedro in Spanje. De eerste daarvan is zaterdag 18 november tegen Irak, op 21 november speelt de Verenigde Staten tegen de leeftijdsgenoten van Marokko.

Hamza el Dahri

Hamza el Dahri maakt zijn speelminuten voornamelijk voor Jong Sparta, maar zit de laatste weken wel op de bank bij de wedstrijden van de A-selectie. De middenvelder speelt de komende week drie wedstrijden in Luxemburg voor de EK-kwalificatie. Woensdag 15 november is Luxemburg de tegenstander, zaterdag 18 november Azerbeidzjan en op dinsdag 21 november kruist Nederland O19 de degens met Bosnië en Herzegovina.

Programma internationals:

Woensdag 15 november: Nederland O19 – Luxemburg O19 om 18.00 uur
Vrijdag 17 november: Comoren – Centraal Afrikaans Republiek om 14.00 uur
Zaterdag 18 november: Nederland O19 – Azerbeidzjan O19 om 16.00 uur
Zaterdag 18 november: Verenigde Staten O23 – Irak O23 om 17.00 uur
Dinsdag 21 november: Verenigde Staten O23 – Marokko O23 om 15.00 uur
Dinsdag 21 november: Comoren – Ghana om 17.00 uur
Dinsdag 21 november: Bosnië en Herzegovina O19 – Nederland O19 om 18.00 uur