fbpx
Home » Eerste paal Nieuw Terbregge de grond in

Eerste paal Nieuw Terbregge de grond in

29 augustus 2022 - 18:35

Vanmorgen is officieel de eerste paal geslagen van het ‘nieuwe’ Nieuw Terbregge. De directie van Sparta Rotterdam sloeg samen met de voorzitter van de RV&AV Frans Kerpel de eerste paal in de grond onder toeziend oog van Henk-Peter Bezemer van Bezemer Bouw.

Directeur Manfred Laros geeft een update over de verbouwing. “Zoals bekend zijn we al een aantal maanden naar dit moment aan het toewerken. De afgelopen tijd stond met name in het teken van sloop en vanaf nu kunnen we echt vooruit kijken naar bouwen. De RV&AV Sparta, de BVO en de Gemeente hebben de handen ineen geslagen om dit complex te realiseren voor ons eerste elftal, Jong Sparta, de jeugdopleiding, de amateurs en vrouwenvoetbal. Het is fijn om te zien dat er nu echt een start is gemaakt met het realiseren en ik kijk ernaar uit om het komende jaar de bouw te volgen en we kunnen met elkaar niet wachten tot het over een jaar afgerond is en we een goede mix hebben tussen topsport en breedtesport.”

Voorzitter Frans Kerpel (RV&AV Sparta) ziet de voordelen van het project: “Het is voor de eenheid van de club Sparta belangrijk dat we op één locatie gaan spelen. De profs zullen profijt hebben van een sterke amateurtak en andersom is het voor de amateurtak mooi dat zij op hetzelfde complex trainen en spelen als waar de profs trainen. Al met al zijn de voordelen enorm bij de realisatie van het nieuwe Terbregge.”

De bouw loopt op schema volgens Henk-Peter Bezemer van Bezemer Bouw. “We staan er goed voor qua planning op dit moment. Het loopt eigenlijk volledig naar wens en als het zo door blijft gaan dan kan er in de zomer van 2023 gespeeld gaan worden op dit mooie complex voor Sparta Rotterdam.”

 

 

Foto’s: Carla Vos