fbpx
Home » Erelid Puck de Vries overleden

Erelid Puck de Vries overleden

28 augustus 2021 - 11:15

Sparta Rotterdam heeft het droevige bericht ontvangen dat Puck de Vries afgelopen nacht op 86-jarige leeftijd is overleden.

Puck de Vries werd als kleine jongen van 11 jaar oud lid van Sparta Rotterdam vlak na de Tweede Wereldoorlog, namelijk in 1946. Puck haalde het als voetballer niet tot het betaalde voetbal dat halverwege de jaren 50 begon, maar bleef Sparta Rotterdam op vele vlakken trouw.

Voor het betaald voetbal beheerden Puck en zijn vrouw jarenlang samen met de familie Graute het spelershome. Tevens werd Puck elftalleider bij het eerste elftal. Het hoogtepunt als elftalleider moet het seizoen 1995/1996 zijn waarbij hij als elftalleider met Sparta aantrad in de KNVB bekerfinale en Sparta op de laatste speeldag nog in de race was voor Europees voetbal.

Na zijn actieve vrijwilligersperiode bij Sparta werd Puck de Vries in 2003 benoemd tot Erelid van Sparta Rotterdam en bleef Puck een graag geziene gast op het Ereterras van de Tonny van Ede-tribune.

De gezondheid liet het de laatste periode niet meer toe om Sparta op Het Kasteel aan te moedigen. Zijn laatste bezoek aan een wedstrijd was in september 2020. Met de Sparta Taxi werd Puck opgehaald om naar Sparta – Ajax te kijken.

Sparta Rotterdam treurt om het verlies van haar Erelid Puck de Vries en wenst de nabestaanden en anderen in zijn omgeving veel sterkte toe met het verwerken van het verlies. De vlag van Het Kasteel hangt halfstok vandaag en zowel het Eerste elftal als Jong Sparta spelen vandaag met rouwbanden ter nagedachtenis aan Puck de Vries.

Puck de Vries (rechts) als elftalleider van Sparta met trainer Rob Jacobs en toenmalig verzorger Henk Klamer (links)