fbpx
Home » FC Groningen – Sparta zonder publiek

FC Groningen – Sparta zonder publiek

17 mei 2023 - 15:45

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen zal Sparta Rotterdam in een leeg stadion afwerken. Vanwege de gebeurtenissen bij de wedstrijden van FC Groningen is er door de veiligheidsdriehoek in Groningen besloten dat er geen toeschouwers welkom zijn bij de laatste thuiswedstrijd van FC Groningen tegen Sparta Rotterdam.

Sparta Rotterdam weet uit de praktijk, te weten Heracles-uit voorgaand seizoen en recentelijk de wering van uitsupporters bij diverse wedstrijden van SC Cambuur, dat de uitspelende club geen partij is noch invloed heeft op de besluitvorming als het gaat om veiligheidskwesties. In dit geval is Sparta het niet eens met de genomen beslissing dat haar supporters niet aanwezig mogen zijn bij de laatste wedstrijd van het reguliere voetbalseizoen, echter begrijpen wij, omwille van het niet kunnen garanderen van de veiligheid in het stadion, de beslissing van de autoriteiten in Groningen.

Geld terug

In totaal waren er bijna 500 tickets verkocht voor het gastenvak aan supporters, die zich dit seizoen bij elke uitwedstrijd positief achter het team hebben geschaard, van Sparta. Iedereen die via www.spartakaartje.nl een ticket heeft gekocht krijgt binnen twee weken het geld teruggestort op de rekening. De supporters die in de Sparta Fanshop een ticket hebben gekocht kunnen het originele ticket inleveren in de Fanshop waar zij hun aankoopbedrag retour krijgen.