Home » FC Groningen verslaat Sparta in de slotfase

FC Groningen verslaat Sparta in de slotfase

20 oktober 2019 - 16:20

Trainer Henk Fraser hoefde slechts één wijziging door te voeren ten opzichte van de vorige wedstrijd. Dante Rigo’s plaats werd ingenomen door de van een schorsing teruggekeerde Adil Auassar. Verder waren het de bekende namen in het rood-wit gestreept die aan de aftrap verschenen in het Hitachi Capital Mobility Stadion, ofwel Noordlease Stadion ofwel Euroborg.

Al na 90 seconden spelen was de eerste grote kans van de wedstrijd. Een voorzet van Mo Rayhi werd door Halil Dervisoglu gekopt, echter precies in de handen van Sergio Padt. De tien minuten die daarna volgde waren met name aftastend van beide kanten. Het eerste schot op doel van FC Groningen was in de 17e minuut via Ko Itakura, het van richting veranderde rolletje was echter geen moeilijke opgave voor Tim Coremans.

Pas in de 30e minuut was er weer iets van beroering in de groene kathedraal. Halil Dervisoglu nam de bal prima aan, kwam in het strafschopgebied, maar zijn schot ging voorlangs. Vlak voor rust was het wederom Dervisoglu met een mogelijkheid, met een leep balletje zocht hij de verre hoek, maar de bal werd door Charlison Benschop verwerkt tot corner.

In de 55e minuut greep de VAR in na een duel waarbij Auassar geduwd werd. Een strafschop voor Sparta werd klemvast gepakt door Padt waardoor dé kans van de wedstrijd gemist werd om op voorsprong te komen. In het laatste half uur wisselde Henk Fraser in zijn spitspositie. Lars Veldwijk kwam terug op bekend terrein en nam de plaats in van Halil Dervisoglu.

In de laatste twintig minuten kwam het duel wat meer tot leven. El Messaoudi schoot op de paal en Sparta bracht Joël Piroe voor Ragnar Ache. Daarna was het eerst Zeefuik die op het doel mocht poeieren maar zijn schot eindigde op de Koeman-tribune. Harroui probeerde het aan de andere kant, maar vond Padt op zijn weg. Itakura kopte naast uit een hoekschop en Veldwijk deed hetzelfde bij het doel van Groningen.

Het was uiteindelijk toch FC Groningen dat aan het langste eind trok. Kaj Sierhuis schoot in de 85e minuut de 1-0 binnen. Een rode kaart voor keeper Tim Coremans in de blessuretijd zorgde ervoor dat Dirk Abels het keeperstenue aan moest trekken en de gegeven strafschop was een buitenkansje voor Benschop die de eindstand op 2-0 bepaalde.