Home » Forse nederlaag voor Sparta in Utrecht

Forse nederlaag voor Sparta in Utrecht

08 maart 2020 - 14:08

Sparta Rotterdam is hard onderuit gegaan op bezoek bij FC Utrecht. De bekerfinalist was met 5-1 te sterk voor de ploeg van Henk Fraser.

De neutrale toeschouwer zal niet genoten hebben van de eerste helft. Sparta gaf amper kansen weg tegen FC Utrecht, maar kwam zelf ook niet verder dan een aangeraakt schot van Mohamed Rayhi, dat niet ver naast ging. Utrecht was tweemaal gevaarlijk; Gyrano Kerk schoot uit kansrijke positie hoog over, maar Bart Ramselaar kon vlak voor rust wel de score openen: 1-0.

Halverwege voerde Fraser een dubbele wissel door, maar dit had niet het gewenste effect. Sterker nog: na rust was het al snel 3-0, na doelpunten van Adrián Dalmau en Simon Gustafson. Binnen het uur zou Utrecht zelfs uitlopen tot 4-0, via het hoofd van Bart Ramselaar. Sean Klaiber mocht de vijfde Utrechtse treffer voor zijn rekening nemen. Een minuut voor tijd bepaalde Joël Piroe de eindstand op 5-1.