Home » Fotoverslag halve finale play-off

Fotoverslag halve finale play-off

06 juni 2023 - 10:00

Nadat er zonder publiek met 0-5 werd gewonnen in Groningen, mocht Sparta zich gaan voorbereiden op de halve finale play-off tegen FC Utrecht. De eerste wedstrijd werd op donderdag 1 juni gespeeld in Utrecht. Sparta kwam dankzij een benutte penalty van Vito van Crooij op een 0-1 voorsprong. In minuut 39 maakte Tobias Lauritsen met een hard laag schot de 0-2. Utrecht wist in de tweede helft nog de 1-2 te maken, maar daar bleef het bij.

Op zondag 4 juni werd de return gespeeld op Het Kasteel. In de tweede helft dacht Sparta op voorsprong te komen via Vito Van Crooij. Helaas werd deze goal afgekeurd door de VAR. In de 80e minuut kwam Utrecht op 0-1. Na 90 minuten stond nog steeds de 0-1 op het scorebord en dus gingen we verlengen. In de verlenging werd ook niet gescoord en dus kwam het aan op penalty’s. Olij pakte de heldenrol met twee gekeerde strafschoppen en Sparta gaat door naar de finale!

Op donderdag 8 juni speelt Sparta op Het Kasteel tegen FC Twente en op zondag 11 juni is de return in Enschede.