Home » Fotoverslag line-up: Sparta – Ajax

Fotoverslag line-up: Sparta – Ajax

19 maart 2024 - 11:48

Afgelopen zondag stond de wedstrijd Sparta – Ajax op het programma. Op Het Kasteel liepen er uiteraard weer Spartaantjes mee het veld op. De Ajax Kids vonden het uitshirt van Sparta zó mooi, dat ze hun eigen shirtjestas maar in Amsterdam lieten. Hierdoor liepen alle Ajax Kids in het paarse Sparta tenue mee het veld op aan de hand van de Ajacieden.

Sparta begon erg goed aan de wedstrijd en kreeg direct een grote kans via de Belg Arno Verschueren. De keeper van Ajax kon zijn schot knap redden. Na een halfuur spelen wist de Belg alsnog te scoren. Na een mooie kapbeweging schoot hij de bal in de verre hoek: 1-0! Na de thee en limonade in de rust, beleefde Sparta een droomstart. Uit een vrije tap van Clement wist Verschueren opnieuw het net te vinden. Na een check van de VAR mocht de 2-0 op het scorebord blijven staan.

Ajax bracht wisselspelers Bergwijn en Akpom erin, wat voor meer gevaar in de aanval zorgde. Akpom kopte namelijk de 2-1 binnen en vlak voor tijd gaf hij de bal aan Bergwijn die de 2-2 intikte. In de blessuretijd leek Brym alleen op de keeper van Ajax af te gaan, maar hij werd vastgehouden door Ajacied Kaplan. De Amsterdamse verdediger moest het veld met en rode kaart verlaten. Eindstand: 2-2.

Dit weekend is er geen voetbal in de Eredivisie, dan kunnen jullie kijken naar de oefenwedstrijden van het Nederlands Elftal (waar Nick Olij helaas niet voor geselecteerd is). Zaterdag 30 maart speelt Sparta weer een thuiswedstrijd. Dan nemen we het op tegen Fortuna Sittard om 18:45 uur.