Home » Fotoverslag: line-up Sparta – Excelsior

Fotoverslag: line-up Sparta – Excelsior

21 februari 2024 - 12:36

Afgelopen zaterdagavond stond de Rotterdamse derby tussen Sparta en Excelsior op het programma. De Spartaantjes mochten tijdens een geweldige opkomst, met vuurwerk en een lichtshow, het veld betreden met de spelers. Gelukkig zagen we onze aanvoerder Bart Vriends en spits Tobias Lauritsen weer terug in de basisopstelling.

Sparta kwam in de eerste helft al snel op een 0-2 achterstand. Gelukkig maakte Arno Verschueren met een hard schot in de kruising de aansluitingstreffer. Even later kreeg Koki Saito de bal en wist een aantal spelers van Excelsior op knappe wijze uit te spelen. Hij legde de bal af op Bart Vriends, die besloot op goal te schieten. Via de lange Noorse spits Lauritsen eindigde de bal in het doel: 2-2!

Na de rust gebeurde er weinig tot een kwartier voor tijd Sparta op voorsprong kwam. Saito legde de bal uit een corner op het hoofd van Lauritsen, die hem perfect wist te verlengen in het goal. Het Kasteel ontplofte! In de blessuretijd kreeg Excelsior nog een corner en doelman van Gassel ging mee naar voren. Hij verloor de bal op het middenveld, waarna Metinho de ingevallen Brym diep kon afsturen op een leeg goal en uiteraard maakte hij de 4-2.

Sparta boekt een belangrijke zege tegen Excelsior en gaat zaterdag 24 februari op bezoek bij N.E.C.