fbpx
Home » Geen stunt voor Jong Sparta bij koploper Spakenburg

Geen stunt voor Jong Sparta bij koploper Spakenburg

18 november 2023 - 16:58

Nadat het eerste elftal van Sparta Rotterdam ruim twee weken geleden al op bezoek was in Spakenburg, toen tegen buurman IJsselmeervogels voor de TOTO KNVB Beker, was het vandaag de beurt aan Jong Sparta om het tegen SV Spakenburg op te nemen in de Betnation Divisie. Spakenburg is koploper in de competitie en Jong Sparta is terug te vinden op een keurige negende plaats.

Het begin van de wedstrijd was prima te noemen voor Jong Sparta dat met rouwbanden speelde ter nagedachtenis aan Simon de Jong. Uit de eerste hoekshop van de wedstrijd kopte Max de Ligt direct de 0-1 binnen. De kansen die op de openingstreffer volgden waren wel voor Spakenburg. Spits Floris van der Linden had zijn vizier echter nog niet op scherp staan. Hij schoot twee grote kansen over het doel van Youri Schoonderwaldt.

In het vervolg van de eerste helft was het Spakenburg dat voetballend het meest aanspraak mocht maken op de volgende treffer. In een kletsnat Bunschoten-Spakenburg had Jay den Haan het heel moeilijk als rechtsback tegen de snelle en creatieve linksbuiten. Hij kreeg al vroeg in de wedstrijd zijn eerste gele kaart en kon zich weinig meer permitteren in het vervolg van de wedstrijd. In de blessuretijd van de eerste helft had de scheidsrechter de tweede gele kaart aan Den Haan kunnen geven, maar hij spaarde hem. Uit die vrije trap scoorde Spakenburg echter wel de gelijkmaker. De afvallende bal kwam voor de voeten van oud-Spartaan Mark Veenhoven en hij schoot hem in de hoek waardoor beide ploegen met een 1-1 ruststand naar de droge kleedkamer gingen.

Na een kleine vijf minuten spelen in de tweede helft moest trainer Jeff Stans noodgedwongen zijn eerste wissel van de wedstrijd toepassen. Bob Roodenburg kreeg een bal vrij hard op zijn hoofd en kon niet verder spelen. Hij werd vervangen door Constantijn Schop. Na tien minuten na de theepauze krijgt Spakenburg dan toch waar het eigenlijk in de eerste helft al recht op had, namelijk een voorsprong. Een voorzet van El Azzouti vanaf de rechterkant wordt niet goed weggewerkt door Jong Sparta. De bal komt precies voor de voeten van Sam van Huffel die de vrije hoek voor het uitzoeken had. Het verzet van Jong Sparta was daarna wel gebroken en het tegenhouden waar de beloften van Sparta in de eerste helft goed in slaagden lukte niet meer. Dwayne Green liet dat zien met de 3-1 die vlak voor het uur spelen op het scorebord kwam. De linksback schoot de bal diagonaal achter Youri Schoonderwaldt.

In de 70e minuut kwam Jong Sparta goed weg bij de zoveelste poging van Floris van der Linden. De spits van Spakenburg kwam wel dichterbij zijn doelpunt, dit keer raakte hij de lat van het Spartaanse doel. Er kwam niet echt een Sparta-kwartiertje in het koude en natte Spakenburg. Het was de thuisclub die op jacht ging naar een hogere score. Dylan Verhagen had zijn vizier niet op scherp staan en kopte via de grond over.

De laatste minuten van de wedstrijd werden met name gebruikt om veel te wisselen en werden de kleine 1.000 toeschouwers niet meer verwend. De enige opwinding die er nog op de tribune was in de slotfase was door het bezoek van de Goedheiligman die de blauwen nog even kwam steunen in zijn rode outfit.

Opstelling Jong Sparta Rotterdam:
Youri Schoonderwaldt, Jay den Haan (67. Tiziano Vianello), Max de Ligt, Kjeld van den Hoek, Bob Roodenburg (51. Constantijn Schop), Dylan van Wageningen (82. Ayoub Oufkir), Luuk Admiraal (67. Jorn Triep), Delano Vianello, Dean Zandbergen, Dano Lourens, Rayvien Rosario (82. Aymane Bais)