fbpx
Home » Jong Sparta zet zegereeks voort bij GVVV (0-3)

Jong Sparta zet zegereeks voort bij GVVV (0-3)

25 september 2021 - 16:24

Jong Sparta begon als runner-up van de Jacks League aan het duel met G.V.V.V. De club uit Veenendaal behaalde slechts één punt uit de eerste vijf wedstrijden staat daardoor samen met ASWH op de laatste plaats van het derde niveau van Nederland.

Na de in het amateurvoetbal traditionele aftrap door de pupil van de week, die uiteraard mocht scoren bij de Sparta-doelman (maar faalde in de afronding), kwam GVVV sterk uit de startblokken. Rijk Janse zag binnen de minuut zijn doel al twee keer onder vuur genomen worden.

Na zes minuten had Jordi Bitter de ultieme mogelijkheid om de thuisclub op voorsprong te zetten na slordig balverlies van Drakpe. Rijk Janse pakte zijn inzet echter keurig in de één tegen één. De eerste kans voor Sparta was via Tahiri die Johan Jansen op de proef stelde. Zijn schot werd tot hoekschop verwerkt.

Daarna volgde een slordige fase waarin beide teams moeite hadden om in elkaars strafschopgebieden te komen. Voetballend had Sparta het betere van het spel, maar GVVV was het meest dreigend in de omschakeling wanneer de Spartanen balverlies leden. In de slotminuut van de eerste helft schoot GVVV nog een keer voorlangs het doel van Janse, maar het bleef 0-0 bij rust.

Na de onderbreking viel de eerste schietkans te noteren in de 55e minuut. Achraf Madi kreeg de bal voor zijn verkeerde been waardoor doelman Jansen makkelijk kon redden. Rijk Janse was na een uur spelen heel belangrijk voor Jong Sparta met een prachtige redding op een inzet van Kai Huisman. Trainer Geert Arend Roorda had vijf veldspelers op de reservebank en de reservekeeper had eerder op de dag nog een helft meegespeeld bij de Onder 18. Van die vijf wisselspelers bracht hij Pepijn Doesburg en Joshua Adney na iets meer dan een uur spelen in het veld. Gevolgd door Constantijn Schop en Aaron Bashir in de 71e minuut.

De ingevallen Pepijn Doesburg opende de score in de 73e minuut. Met zijn linkerbeen verschalkte hij met een tergend langzaam rollend balletje de GVVV-doelman. Jong Sparta ontsnapte aan de gelijkmaker via paal, lat en keeper. Uit de aanval die daarop volgde besliste Jong Sparta de wedstrijd. Pepijn Doesburg gaf de assist op Marouane Afaker die de 0-2 scoorde. In de laatste minuut maakte Mo Tahiri er nog 0-3 van waardoor Jong Sparta in ieder geval voorlopig (vv Katwijk speelt later vandaag) aan de leiding gaat in de Tweede Divisie (Jack’s League).

Opstelling Jong Sparta Rotterdam: 

Rijk Janse, Tariq Dilrosun (64. Joshua Adney), Augustin Drakpe, Jeremy van Mullem, Gaultier Overman, Patrick Brouwer, Marcus Scholten (71. Constantijn Schop), Delano Vianello (71. Aaron Bashir), Mo Tahiri, Achraf Madi (64. Pepijn Doesburg), Marouane Afaker (88. Jay den Haan)

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sparta Rotterdam (@spartarotterdam)