fbpx
Home » Informatie kaartverkoop Excelsior – Sparta

Informatie kaartverkoop Excelsior – Sparta

01 september 2023 - 12:50

Op zondag 1 oktober staat de tweede stadsderby van het seizoen op het programma voor Sparta. Nadat de Kasteelclub in speelronde 2 al gelijk speelde tegen Feyenoord, nemen de Kasteelheren het nu op tegen Excelsior. In Kralingen wordt er om 14.30 uur afgetrapt.

Voor supporters van Sparta is het mogelijk om aanwezig te zijn bij de derby. Daarbij is eveneens het goede nieuws dat de Spartanen niet meer met een verplichte buscombi, maar op eigen gelegenheid naar het Van Donge & De Roo Stadion kunnen komen. Er is wel uitsluitend kaartverkoop aan seizoenkaarthouders van Sparta (1 kaart per SCC). Daarnaast wordt er net als vorig seizoen gewerkt met loyaliteitspunten. Sparta verwacht namelijk dat er meer vraag dan aanbod is voor de 400 beschikbare kaarten, waardoor de supporters die vaker naar uitwedstrijden gaan, als eerste de kans krijgen een kaart te bemachtigen.

Beschikbaarheid en prijzen

Eigen Vervoer

Dit seizoen is het dus mogelijk om met Eigen Vervoer naar Woudestein te komen. U kunt dan zelf bepalen hoe u naar het stadion van Excelsior afreist. In totaal zullen er 350 kaarten in de verkoop gaan voor Eigen Vervoer.

U kunt bij het uitvak uw gekochte ticket omwisselen bij het gastenvak van Excelsior in een wedstrijdticket. Dat kan alleen bij de stewards van Sparta, die hier aanwezig zullen zijn. Zorg ervoor dat u uiterlijk 14.15 uur daar bent, zodat u voor de aftrap het uitvak binnen komt.

De prijs voor Eigen Vervoer bedraagt 16,50 euro.

Buscombi

De supportersvereniging laat ook één bus rijden naar het Van Donge & De Roo Stadion. Er zullen 50 kaarten beschikbaar zijn voor de buscombi.

De bus vertrekt om 13.00 uur bij het supportershome in het stadion. Zorg ervoor dat u uiterlijk 12.45 uur bij het supportershome bent, zodat de bus tijdig kan vertrekken. Bij het inchecken voor de bus krijgen leden van de supportersvereniging 5 euro terug, jeugdleden 10 euro.

De prijs voor de buscombi bedraagt 26,00 euro (busreis + ticket).

Loyaliteitspunten

Anders dan bij de eerdere uitwedstrijden dit seizoen, werkt Sparta dus met loyaliteitspunten. Dit om ervoor te zorgen dat de supporters, die vaker naar uitwedstrijden gaan, de kans te geven een ticket te kunnen bemachtigen. Waarschijnlijk is het uitvak namelijk in raptempo uitverkocht. Daarom werkt Sparta met meerdere verkooprondes. Supporters met minimaal 27 loyaliteitspunten krijgen als eerste de kans om kaarten te kopen. In de tweede ronde zijn de supporters aan de beurt die minimaal 13 loyaliteitspunten hebben. Indien het uitvak dan nog niet uitverkocht is, kunnen supporters met 7 loyaliteitspunten in ronde 3 een poging wagen kaarten te bemachtigen.

Data kaartverkoop

De kaartverkoop begint op woensdag 13 september. Niet voor alle supporters zal de kaartverkoop dus op hetzelfde tijdstip beginnen. Via uw account kunt u bekijken hoeveel loyaliteitspunten u heeft, zodat u weet vanaf welke ronde u kaarten kunt kopen. Voor elke bezochte uitwedstrijd krijgt u 1 loyaliteitspunt. Kaarten zijn te koop via www.spartakaartje.nl.

Het verkoopschema:

Verkoopronde 1 (minimaal 27 loyaliteitspunten):
Woensdag 13 september, 11:00 – 12:30 uur

Verkoopronde 2: (minimaal 13 loyaliteitspunten):
Woensdag 13 september, 13:00  – 14:00 uur

Verkoopronde 3: (minimaal 7 loyaliteitspunten):
Woensdag 13 september, 14:30 – 15:00 uur