fbpx
Home » Interlandverplichtingen voor zes Spartanen

Interlandverplichtingen voor zes Spartanen

31 mei 2024 - 11:30

Voor zes Spartanen is het seizoen nog niet ten einde. Saïd Bakari, Djevencio van der Kust, Charles-Andreas Brym, Rayvien Rosario, Koki Saito en Shunsuke Mito komen namelijk in juni voor hun land in actie.

Saïd Bakari

Saïd Bakari is door de Comoren opgeroepen voor twee interlands. Het Afrikaanse eiland speelt nog wedstrijden om zich te kwalificeren voor het WK voetbal in 2026. Aan die cyclus is de Comoren goed begonnen, want in november werd er gewonnen van Centraal-Afrikaans Republiek (4-2) en Ghana (1-0). Zeker die laatste zege was een hele knappe van de nummer 117 van de wereld. Op 7 juni vervolgt de Comoren de WK-kwalificatie met een uitwedstrijd tegen Madagaskar. Vier dagen later staat er de vierde poulewedstrijd op het programma tegen Tsjaad.

Djevencio van der Kust

Ook Djevencio van der Kust mag zich weer op gaan maken voor interlands. De linksback gaat met Suriname een gooi doen naar de eerste WK-deelname ooit. Daarvoor moet Suriname groepswinnaar worden in een groep met Anguilla, El Salvador, Puerto Rico en Saint Vincent en de Grenadines. Als dat gebeurt, wachten er voor Suriname nog de Play-Offs. De WK-kwalificatie begint voor Suriname op 5 juni tegen Saint Vincent en de Grenadines. Later die week speelt ‘Natio’’ nog een uitwedstrijd bij Anguilla.

Charles-Andreas Brym

Nadat Brym in de laatste interlandperiode met Canada in november niet werd opgeroepen, maakt de spits nu weer deel uit van de voorlopige selectie. Voor Canada staat er namelijk een drukke zomer te wachten, omdat deze periode de Copa América gespeeld gaat worden. Canada zit op dat toernooi in een moeilijke groep met Argentinië, Peru en Chili. De definitieve selectie voor de Copa América wordt later bekend, al weet Brym wel zeker dat het de twee oefenwedstrijden ter voorbereiding voor dat toernooi speelt. Daarin wacht er voor de aanvaller geen lange reis, want de eerste wedstrijd is in De Kuip tegen het Nederlands Elftal. Drie dagen later gaat Canada ook nog op bezoek bij het geboorteland van Brym: Frankrijk.

Rayvien Rosario

Ook Rayvien Rosario is weer opgeroepen voor interlands. Nadat de aanvaller twee maanden geleden zijn officieuze debuut maakte voor Curaçao, lonkt er nu mogelijk een officieel debuut. Ook Curaçao gaat namelijk beginnen aan de WK-kwalificatiereeks. De eerste wedstrijd daarin is donderdag 6 juni tegen Barbados, waarna 9 juni nog een uitwedstrijd tegen Aruba wacht. Verder zitten ook Haïti en Saint Lucia in de poule van Curaçao.

Koki Saito en Shunsuke Mito

Het duo is opgenomen in de selectie van Japan O23, dat een oefencampagne afwerkt in de Verenigde Staten. Mogelijk komen zij later deze zomer ook uit op de Olympsiche Spelen in Parijs.