fbpx
Home » Jong Sparta voor afsluiting van het seizoen naar Veenendaal

Jong Sparta voor afsluiting van het seizoen naar Veenendaal

24 mei 2024 - 13:07

Jong Sparta Rotterdam heeft zich vorige week gehandhaafd in de Betnation Divisie. Daarmee is het seizoen echter nog niet ten einde, want zaterdag staat de laatste competitiewedstrijd op het programma. Jong Sparta neemt het daarin op tegen GVVV, waar in Veenendaal om 15.30 uur wordt afgetrapt.

Het was een spannend seizoen voor Jong Sparta, dat serieuze concurrentie kreeg in de strijd voor handhaving. De Kasteelheren kenden een moeizame start van het seizoen met nederlagen tegen ACV Assen (4-2), ADO’20 (0-1) en SVV Scheveningen (1-2). Na een spectaculaire 4-7 overwinning bij FC Lisse, kwam de omslag voor Jong Sparta pas echt tegen Rijnsburgse Boys. Rayvien Rosario schoot destijds de Rotterdammers in extremis naar drie punten. Hierna werd een stijgende lijn ingezet, wat resulteerde in zeges op Noordwijk (0-2), Koninklijke HFC (4-1) en Kozakken Boys (1-2). Eind 2023 kwam de klad er echter toch weer in, waardoor Jong Sparta het jaar 2023 afsloot als nummer twaalf. Daardoor moest de formatie van trainer Jeff Stans in het tweede deel van het seizoen in de achtervolging en dat deed het succesvol. Met ruime overwinningen tegen ACV (3-1), ADO’20 (1-5), Scheveningen (0-3) en Rijnsburgse Boys (1-4) kroop Jong Sparta naar het linkerrijtje, wat genoeg is voor handhaving. Na een knappe 3-4 overwinning, door twee goals in blessuretijd, op VV Katwijk en een 2-2 gelijkspel tegen Quick Boys, was Jong Sparta dicht bij handhaving. Afgelopen zaterdag werd dat doel behaald met een gelijkspel tegen Excelsior Maassluis (2-2). Jong Sparta eindigt daardoor sowieso in het linkerrijtje, al kan het nog zevende, achtste of negende worden.

Ook GVVV zal terugkijken op een mooi seizoen. ‘De Blauwen’ keerden vorig jaar terug in de Tweede Divisie en hield zich dit seizoen knap staande. Dat is terug te zien op de ranglijst, waarin GVVV zesde staat en nog zicht heeft op de vijfde plaats. Hoewel de start van het seizoen voor GVVV niet denderend was, kwam het eind september echt op gang. In die fase wist de ploeg van trainer Gery Vink zelfs met 0-2 te winnen bij VV Katwijk. Vervolgens volgde er wat wisselende resultaten, al klopte GVVV tussendoor in de TOTO KNVB Beker nog wel Telstar. Na de winterstop kwam GVVV sterk uit de startblokken met tien punten in de eerste vier wedstrijden. Ook later in 2024 stuntte de ploeg uit Veenendaal nog, waarin het onder meer met 1-4 te sterk was voor De Treffers en met een 0-1 overwinning de punten meenam bij HHC. Vorige week zag GVVV een einde komen aan een reeks van zes ongeslagen wedstrijden. Na overwinningen op Noordwijk (2-1) en Kozakken Boys (0-4), bleek kampioen Spakenburg met 2-3 te sterk.

Vorig seizoen acteerde GVVV nog in de Derde Divisie, waardoor we terug moeten naar 2021 voor het laatste bezoek van Jong Sparta aan Sportpark Panhuis. Destijds beleefde de Kasteelclub een prima middag, waarin het met dank aan Pepijn Doesburg met 0-3 won. De spits nam zelf de openingstreffer voor zijn rekening en bereidde de 0-2 van Marouane Afaker en de 0-3 van Mohammed Tahiri voor. Eerder dit seizoen werd het ook 0-3, maar dan voor GVVV.

In Tariq Dilrosun komt Jong Sparta zaterdagmiddag een bekende tegen. De rechtsback doorliep de gehele jeugdopleiding van Sparta en speelde dertig wedstrijden in de Tweede Divisie voor Jong Sparta. Inmiddels is Dilrosun al twee jaar speler van GVVV.

De laatste keer dat Jong Sparta op bezoek ging bij GVVV won het met 0-3. (Foto: Pro Shots)