Home ยป Jong Sparta in blessuretijd onderuit

Jong Sparta in blessuretijd onderuit

18 januari 2020 - 17:55

Jong Sparta Rotterdam heeft IJsselmeervogels laten ontsnappen op Het Kasteel. Lang stevende het duel af op een puntendeling, maar in de blessuretijd moesten de Spartaanse beloften de 2-3 toestaan.

Ahmed El Azzouti zorgde voor het eerste gevaar op Het Kasteel, maar de paal redde Jong Sparta. Clubtopscorer Bradly van Hoeven kreeg als eerste Spartaan een mogelijkheid de score te openen, maar slaagde hier niet in. Aan de andere kant was Danny van den Meiracker wel trefzeker. Een klutsgoal via een verdediger van IJsselmeervogels bracht beide ploegen vervolgens weer op gelijke hoogte, waarna Youssef El Kachati tweemaal een grote kans kreeg. De eerste van deze twee eindigde over het doel, maar bij de tweede bleef hij erg rustig en tikte hij beheerst de 2-1 binnen.

Na rust was het Robbert Olijfveld die ervoor zorgde dat deze stand van het scorebord verdween, de oud-Spartaan kreeg hierna ook nog een mogelijkheid om zijn tweede treffer voor zijn rekening te nemen, maar zag Michael Fabrie redden. Sven Mijnans zag hierna een treffer geannuleerd worden wegens vermeend buitenspel en El Kachati kon bijna voor 3-2 tekenen, maar schoot naast. Terwijl Jong Sparta zich langzaam verzoende met een gelijkspel, kreeg het de deksel op de neus via Jeffrey Buitenhuis, die van afstand de eindstand op 2-3 bepaalde. In de blessuretijd kreeg Boyd Reith ook nog een rode kaart.

Fabrie, Reith, Dilrosun, Bouwense, Heuvelman, Meerstadt, Mijnans, Roffelsen (76. Brouwer), Tahiri (88. Drakpe), Van Hoeven, El Kachati.

El Merabet naar Jong Sparta
Ouail el Merabet versterkt de selectie van Jong Sparta op amateurbasis. De 20-jarige middenvelder speelde eerder voor onder meer AZ, ADO en Willem II.