fbpx
Home » Jong Sparta en Excelsior O21 houden elkaar in oefenwedstrijd in balans

Jong Sparta en Excelsior O21 houden elkaar in oefenwedstrijd in balans

09 april 2024 - 16:59

Jong Sparta Rotterdam heeft vanmiddag in een oefenwedstrijd gelijk gespeeld tegen Excelsior O21. In het Van Donge & De Roo Stadion werd het 0-0.

Deze oefenwedstrijd stond voornamelijk in het teken om spelers, die de laatste weken weinig minuten hebben gemaakt, speelminuten te geven. Voor Jong Sparta staat er immers zaterdagmiddag een uitwedstrijd tegen AFC op het programma. Dylan van Wageningen was vanmiddag de enige basisklant, die afgelopen zaterdag ook aan de aftrap verscheen bij de 1-0 overwinning op Kozakken Boys. Verder speelde onder meer Kaylen Reitmaier, Jay den Haan en Jesse Bal. O17 speler Viggo Guit en O18 speler Egeron Gorisson stonden voor het eerst in de basis bij Jong Sparta.

Excelsior O21 was de betere in de openingsfase en kreeg ook de eerste kans. Jacky Donker kwam vanaf de rechterkant van het veld naar binnen en zocht de verre hoek. Kaylen Reitmaier had daar echter op gerekend en bracht knap redding. Vanuit de rebound had Jaeden Gaari de 1-0 alsnog op zijn schoen, maar hij plaatste de bal naast. Ruim vijf minuten later legde voormalig Spartaan Jeremy Udenhout de bal bij de tweede paal neer, waar Donker op dook. De aanvaller kopte ditmaal de bal naast. Een piepjong Jong Sparta had tot dan toe nog weinig gecreëerd, maar verscheen na een halfuur spelen voor het doel van Ivar Geneugelijk. Ayoub Oufkir zocht daar naar Jesse Bal, maar de voorzet van de aanvaller was net te scherp voor de jongste Eredivisie-debutant ooit van Sparta. Het was de enige mogelijkheid voor Jong Sparta, in een eerste helft met weinig hoogtepunten.

Tekst gaat verder onder de foto.

Jong Sparta kwam vervolgens sterk uit de kleedkamer, wat direct een kans opleverde. Oufkir kon vanaf de rand van het strafschopgebied uithalen, maar vuurde recht op Geneugelijk af. Tien minuten later was er voor Younes Jaber el Meftahi een betere kans. Via Bal en Egeron Gorisson kwam de bal bij de middenvelder terecht, die oog in oog met Geneugelijk over schoot. Na 68 minuten spelen konden we opnieuw een behoorlijke kans voor Jong Sparta noteren. Nadat een inworp door schoot, kon de ingevallen Giannino Vianello uithalen. De linksback vond echter Geneugelijk op zijn weg, waarna de rebound van debutant Marlon Neves Silva, die normaal bij de O16 speelt, over ging. Aan de andere kant liet Excelsior O21 zich luttele minuten later voor het eerst na rust zien. Ronan Olivacce kopte over uit een hoekschop.

Tekst gaat verder onder de foto.

Een kwartier voor tijd was het helemaal wonderbaarlijk dat Jong Sparta niet scoorde. Na een goede onderschepping van Dylan van Wageningen, kon Bal van dichtbij uithalen. Op de doellijn bracht Olivacce echter redding, die in de rebound Excelsior O21 nogmaals op de been hield. Hij gooide zich voor het schot van Oufkir. In de slotfase leek Jong Sparta het verdiende doelpunt alsnog te krijgen. Uit een voorzet van Giannino Vianello scoorde Angelo Kamperveen, maar de invaller stond echter buitenspel. Eén minuut later toucheerde een schot van Bal de paal. Daardoor bleef de 0-1 uit en eindigde de oefenwedstrijd zoals die begon: in 0-0. Zaterdagmiddag gaat Jong Sparta op bezoek bij AFC.

Opstelling Jong Sparta Rotterdam:

Kaylen Reitmaier, Jay den Haan, Timo Borrie, Kjeld van den Hoek (57. Marvin Young), Giovanni Mulumba (46. Giannino Vianello), Dylan van Wageningen (78. Angelo Kamperveen) Ayoub Oufkir (78. Alegria Zenguele), Viggo Guit (46. Owen van der Meer), Jesse Bal, Younes Jaber el Meftahi (78. Dano Lourens), Egeron Gorisson (57. Marlon Neves Silva)