fbpx
Home » Jong Sparta hervat competitie tegen Spakenburg

Jong Sparta hervat competitie tegen Spakenburg

20 januari 2023 - 11:44

Na een ruime maand winterstop gaat de Jack’s League morgenmiddag weer verder. Voor Jong Sparta Rotterdam begint dat met een thuiswedstrijd tegen SV Spakenburg. In Maassluis, op Sportpark Dijkpolder, wordt er om 15.00 uur afgetrapt.

Jong Sparta ging als nummer 12 de winterstop in. De ploeg van trainer Geert Arend Roorda is dus in de middenmoot terug te vinden. In de eerste seizoenshelft bleef de 3-1 zege op de huidige nummer drie De Treffers het meest bij, al was de 6-0 overwinning op OFC ook een fraaie. In de laatste maanden van 2022 had Jong Sparta het echter wat lastiger in de Jack’s League. Alleen Koninklijke HFC kreeg klop van de Kasteelheren in de laatste negen wedstrijden. Voor Jong Sparta is het vooral van belang om boven Jong FC Volendam te eindigen, omdat de onderste beloftenploeg kan degraderen. De voorsprong op de leeftijdsgenoten van Volendam bedraagt zeven punten.

Voor Spakenburg is het hoogtepunt van 2023 misschien al gekomen. Ruim een week geleden gingen De Blauwen op bezoek bij FC Groningen voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. Dankzij een vroege goal van Youri Koelewijn en twee benutte strafschoppen van Floris van der Linden ging Spakenburg met 0-3 aan de leiding. Damil Dankerlui bracht met twee treffers de spanning nog wel terug in de wedstrijd, maar verder dan 2-3 kwam Groningen niet meer. Spakenburg stuntte dus, maar zal nu het vizier weer op de herstart van de competitie richten. De ploeg van trainer Chris de Graaf doet het daarin prima met een zevende plaatst tot gevolg.

Begin augustus ging Jong Sparta al op bezoek bij SV Spakenburg en daar hield het goede herinneringen aan over. De enige uitzege van dit seizoen werd geboekt op Sportpark De Westmaat. David Garden maakte in de 90e minuut de enige goal van dit duel. Op eigen bodem, al speelt Jong Sparta al haar thuiswedstrijden dit seizoen niet meer op Het Kasteel, wonnen de Rood-Witten maar één keer. Dat was in 2018 toen het 2-0 werd. Ilias Alhaft en Youssef El Kachati zorgden voor de doelpunten.

Bij Spakenburg speelt er met Mark Veenhoven een oud-Spartaan. De middenvelder doorliep de jeugdopleiding van Sparta en kwam tot vijf optredens in het eerste elftal. Ook speelde Veenhoven dertig wedstrijden voor Jong Sparta.

Seizoenkaarthouders hebben ook dit seizoen gewoon weer toegang tot alle thuiswedstrijden van Jong Sparta. Er is geen online kaartverkoop, maar aan de deur zijn er wel kaarten beschikbaar. De prijs voor volwassenen is €10 en voor kinderen €5.