fbpx
Home » Jong Sparta ontmoet De Treffers in Maassluis

Jong Sparta ontmoet De Treffers in Maassluis

08 september 2023 - 12:35

Ondanks de interlandbreak komt Jong Sparta Rotterdam dit weekend gewoon in actie. De Rotterdammers ontvangen op Sportpark Dijkpolder De Treffers. De aftrap in Maassluis is om 15.30 uur.

De eerste drie wedstrijden van Jong Sparta heeft niet opgeleverd, wat ervan gehoopt werd. De Kasteelheren begonnen het seizoen bij promovendus ACV Assen, maar gingen in Drenthe direct onderuit. Het eindigde op Sportpark ICT Specialist in 4-2. Een week later ging Jong Sparta op jacht naar eerherstel tegen een andere promovendus: ADO’20, maar ook die wedstrijd eindigde in een teleurstelling voor de beloftenploeg. Jong Sparta liet grote kansen onbenut en kreeg zelf in de slotfase de tegengoal uit een vrije trap tegen, waardoor de ploeg van trainer Jeff Stans met 0-1 verloor. Vorige week had Jong Sparta een nieuwe kans op een resultaat, maar opnieuw lieten de rood-witten de wedstrijd uit hun handen glippen. Jong Sparta vergat om voor de rust het verschil te maken en verloor uiteindelijk met 2-0 bij titelkandidaat HHC Hardenberg. Daardoor zijn de Rotterdammers nog puntloos met een zeventiende plaats tot gevolg.

Ook De Treffers verloor hun openingswedstrijd. In Quick Boys trof de ploeg uit Groesbeek wel een tegenstander, waar dit seizoen wat van verwacht wordt. Uiteindelijk moest De Treffers met 1-3 hun meerdere erkennen in de Katwijkers. Een week later had De Treffers bij promovendus GVVV de uitgelezen kans op de eerste driepunter. Willem den Dekker zorgde nog wel voor de 0-1, maar via Barry Maguire werd het twintig minuten voor tijd 1-1. Eén minuut later kreeg GVVV echter rood, waardoor De Treffers de slotfase ingingen met een overtalsituatie. Ondanks het spelen met een man meer, bleef de 1-2 uit. Vorige week won De Treffers alsnog voor de eerste keer dit seizoen. De ploeg van Lee-Roy Echteld had weinig te duchten van ADO’20 en was met 3-0 te sterk. Daardoor vinden we De Treffers met vier punten op een negende stek terug.

Vorig seizoen presteerde Jong Sparta goed tegen De Treffers. Hoewel de rood-zwarten toen in de top van de Tweede Divisie meedraaiden, won Jong Sparta er tweemaal van. In Maassluis zorgden doelpunten van David Garden, Mohammed Tahiri en Achraf Madi voor een 3-1 overwinning. In Groesbeek won Jong Sparta met dezelfde cijfers waarbij Tahiri de matchwinnaar werd. De spits maakte er twee, de andere goal kwam van de voet van Mehmet Yüksel.

Eén speler in de selectie van De Treffers heeft een verleden bij Sparta. Youri Loen speelde in het seizoen 2014 / 2015 25 wedstrijden in het eerste elftal van de Kasteelheren. Daarnaast kwam de middenvelder ook nog achtmaal uit voor Jong Sparta.

Ook dit seizoen hebben seizoenkaarthouders van Sparta weer gratis toegang bij alle thuiswedstrijden van Jong Sparta. Er is geen online kaartverkoop, maar aan de deur zijn er wel kaarten beschikbaar. Voor volwassenen kost een kaartje €10, voor kinderen €5.

Vorig seizoen boekte Jong Sparta een fraaie 3-1 zege op De Treffers.