fbpx
Home » Jong Sparta ontvangt FC Lisse in Maassluis

Jong Sparta ontvangt FC Lisse in Maassluis

16 februari 2024 - 13:07

In speelronde 22 van de Betnation Divisie kruist Jong Sparta Rotterdam de degens met FC Lisse. De ploeg van trainer Jeff Stans gaat tegen de nummer zeventien op de ranglijst op jacht naar drie punten. De aftrap op Sportcomplex Dijkpolder is zaterdag om 15.30 uur.

Na 21 wedstrijden vinden we Jong Sparta terug op de 12e plaats op het hoogste amateurniveau van Nederland. Dat zou voor de Rotterdammers momenteel niet genoeg zijn om de play-offs te ontlopen, omdat Jong Almere City boven Jong Sparta staat en de Kasteelheren buiten de top-9 vallen. Het gat naar de nummer 9 (AFC) is op de moment vier punten. Wanneer Jong Sparta na de laatste competitiewedstrijd onder Jong Almere en buiten de top-9 eindigt, speelt het play-offs tegen de kampioen van de O21 Divisie. Vorige week was er voor Jong Sparta geen wedstrijd ingepland, waardoor het wat langer de tijd had om te herstellen van de slijtageslag van één week daarvoor tegen De Treffers. In een waar spektakelstuk kwam Jong Sparta via Mehmet Yüksel al snel op een 0-1 voorsprong. De rood-witten lieten het echter na om het verschil in de wedstrijd al voor de rust te maken en betaalde daar in de tweede helft de rekening voor. De Treffers boog de achterstand om in een 2-1 overwinning.

Voor FC Lisse wordt het dit seizoen een gevecht om lijfsbehoud in de Tweede Divisie. Tot dusver verzamelden de geel-blauwen tien punten, waardoor het 17e staat. Lisse kende al een moeizame start van het seizoen, waarin het in de eerste tien wedstrijden niet wist te winnen. Alleen tegen Excelsior Maassluis (1-1) en GVVV (2-2) boekte het een resultaat. In speelronde 11 tekende Lisse voor haar eerste driepunter van het seizoen. Op bezoek bij ADO’20 werd er met 1-2 gewonnen. Eind december lukte het de formatie van voormalig Sparta-speler Sjaak Polak om haar tweede zege te boeken. Koninklijke HFC werd in Haarlem met 1-4 verslagen. 2024 begon Lisse met nederlagen tegen Excelsior Maassluis (5-0) en ACV Assen (0-1). Verrassend genoeg werd er twee weken geleden wel een punt gepakt tegen HHC (1-1), al liep Lisse vorige week weer tegen een nieuwe ruime nederlaag aan. Jong Almere was in een inhaalduel met 6-1 te sterk.

Eerder dit seizoen werd het in Lisse een doelpuntenfestijn. Uiteindelijk trok Jong Sparta aan het langste eind en won het met 4-7. Mehmet Yüksel en Jesse Bal scoorden tweemaal, Jorn Triep, Hamza el Dahri en Rayvien Rosario maakten de andere goals. In thuiswedstrijden wacht Jong Sparta nog op de eerste zege tegen Lisse. Vorig jaar eindigde het in Maassluis in een 1-1 gelijkspel.

Bij Lisse maakt er één speler deel uit van de selectie, die een verleden heeft bij Sparta. Middenvelder Wout Heemskerk speelde tot de Onder 17 voor de Kasteelclub.

Ook dit seizoen hebben seizoenkaarthouders van Sparta weer gratis toegang bij alle thuiswedstrijden van Jong Sparta. Er is geen online kaartverkoop, maar aan de deur zijn er wel kaarten beschikbaar. Voor volwassenen kost een kaartje €10, voor kinderen €5.

Mehmet Yüksel was eerder dit seizoen tweemaal trefzeker op Sportcomplex Ter Specke tegen FC Lisse (Foto: Pro Shots)