fbpx
Home » Jong Sparta kan tegen Quick Boys nieuwe stap naar handhaving zetten

Jong Sparta kan tegen Quick Boys nieuwe stap naar handhaving zetten

10 mei 2024 - 11:49

In speelronde 32 van de Betnation Divisie krijgt Jong Sparta Rotterdam bezoek van Quick Boys. De ploeg van trainer Jeff Stans kan bij een zege een grote stap zetten naar handhaving. De aftrap op Sportpark Dijkpolder is zaterdagmiddag om 15.30 uur.

Na vorige week heeft Jong Sparta de touwtjes weer wat steviger in handen. De Rotterdammers boekten een hele fraaie zege op VV Katwijk. In de eerste twintig minuten ontsnapte Jong Sparta aan een grotere achterstand dan 1-0, waarna Mehmet Yüksel dankzij goed voorbereidend werk van Jesse Bal tegen de verhouding in voor de 1-1 tekende. Halverwege keek Jong Sparta toch weer tegen een achterstand aan, maar vlak na rust maakte Rayvien Rosario op fraaie wijze de 2-2. In de slotfase greep Katwijk voor de derde keer de leiding, maar na een rode kaart voor Levi Bouwense sloeg Jong Sparta genadeloos toe. In de 91e minuut bracht Dano Lourens Jong Sparta weer naast Katwijk, waarna Jaïr Haakmat in de 97e minuut de 3-4 binnen kopte. Ondanks dat Jong Sparta in de weken daarvoor verloor van AFC (3-1) en Spakenburg (1-2), staat het met een zevende plaats nog heel knap in het linkerrijtje. De voorsprong op nummer 10 HHC Hardenberg is drie punten, terwijl Jong Almere City FC met één punt minder ook onder de Kasteelheren staat. Jong Sparta moet bij het einde van de competitie of boven Jong Almere eindigen of in het linkerrijtje om Play-Offs voor degradatie te ontlopen.

Voor Quick Boys zijn de belangen wat minder groot. De blauw-witten staan momenteel eigenlijk in niemandsland derde met elf punten achterstand op De Treffers en vier punten voorsprong op VV Katwijk. In theorie zou Quick Boys nog de laatste periode kunnen bemachtigen, waarmee je kwalificatie voor de TOTO KNVB Beker afdwingt. Daarvoor staat Quick Boys voor de zware opdracht om in de laatste drie wedstrijden zes punten in te lopen op De Treffers. Die averij voor de periodetitel liep Quick Boys voornamelijk in de laatste weken op. Zo kwam het op bezoek bij vv Noordwijk niet verder dan 0-0 en speelde het één week later met 1-1 gelijk tegen Kozakken Boys. Vorige week kende Quick Boys helemaal een rampmiddag. De formatie van trainer Thomas Duivenvoorden verloor met maar liefst 5-1 bij Spakenburg. De inzakking van de laatste weken kwam toch als een kleine verassing, want in de fase daarvoor won Quick Boys onder meer van HHC (3-2), FC Lisse (0-2) en Jong Almere City (4-1).

Hoewel Quick Boys al jaren in de top van de Tweede Divisie staat, wint het toch zelden op bezoek bij Jong Sparta. Alleen in 2020 nam het door een 0-1 zege de punten mee terug naar Katwijk. De andere drie ontmoetingen werden door Jong Sparta gewonnen, waarvan die 2021 misschien wel de mooiste was. Marcus Scholten was met twee doelpunten belangrijk in die 3-1 overwinning, terwijl Achraf Madi de andere goal maakte. Vorig seizoen werd het in Maassluis 1-0, Mohammed Tahiri tekende in de 54e minuut voor de enige treffer. Een klein halfjaar geleden stond de laatste onderlinge confrontatie op het programma. Op Sportpark Nieuw Zuid trok Quick Boys met 3-1 aan het langste eind.

Jason Meerstadt was vorig seizoen nog aanvoerder van Jong Sparta, maar is inmiddels speler van Quick Boys. Meerstadt heeft bij Jong Sparta samengespeeld met Marcus Scholten, die sinds dit seizoen ook bij Quick Boys onder contract staat. Verder heeft huidig Quick Boys-speler Sem van Duijn ook een verleden in de jeugd van Sparta.

Jason Meerstadt doorliep de jeugdopleiding van Sparta en was vorig seizoen aanvoerder van Jong Sparta. Morgenmiddag staat de verdediger tegenover zijn voormalige teamgenoten. (Foto: Carla Vos)