Home » Jong Sparta speelt met tien man gelijk bij competitiestart

Jong Sparta speelt met tien man gelijk bij competitiestart

05 september 2020 - 16:53

In het KRAS Stadion werd de Tweede Divisie vandaag officieel afgetrapt door Jong FC Volendam en Jong Sparta Rotterdam. Trainers Nourdin Boukhari en Ruben den Uil begonnen met Maduka Okoye in de basis. De international van Nigeria verdedigde het doel van de Spartanen.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van Max Veerman die met een afstandsschot de Sparta-doelman wilde verrassen, zijn schot ging net over. Jong Sparta kwam daarna al op een vroege voorsprong via Marouane Afaker. Vanaf de zijkant van het strafschopgebied krulde hij de bal in de verre bovenhoek over doelman Dion Vlak, 0-1.

Jong Sparta kon zich vlak daarna opmaken voor een lastig restant van de wedstrijd. Drakpe kreeg namelijk een rode kaart voor het blokkeren van een vermeend doorgebroken speler die al dan niet in buitenspelpositie stond. De TV-beelden zullen uitmaken wie er gelijk had bij gebrek aan een VAR in de Tweede Divisie.

In het eerste kwartier waarin Jong Sparta met tien man verder moest bleef Sparta het betere van het spel houden. De Rotterdammers hadden zelfs op 0-2 moeten komen. Emegha ging alleen op de doelman af, maar Vlak won het rechtstreekse duel.

Vlak voor rust kwam Jong FC Volendam tegen de verhouding op het veld op gelijke hoogte. Uit een hoekschop kreeg verdediger Mike Eerdhuijzen de bal tegen zijn voet en deze verdween achter Okoye. Jong Sparta, wellicht wat vermoeid door het lang met een ondertal te moeten spelen, had het in de slotminuten voor de pauze lastiger om het voetballend op te lossen, maar haalde toch de rust met een gelijke stand.

In de 56e minuut een terechte strafschop voor Jong Sparta na een overtreding in het strafschopgebied. Geen rode kaart dit keer maar een gele kaart. De penalty werd door Sven Mijnans echter wel binnen geschoten waardoor de Rotterdammers weer op voorsprong kwamen.

In de 67e minuut kwam Jong Volendam weer op gelijke hoogte. Darius Johnson kon redelijk vrij binnen schieten vanaf een meter of zeven. Tot de 83e minuut gebeurde er niet veel meer in Volendam. In die minuut had Jong Sparta echter wellicht een penalty moeten krijgen na een overtreding op Emegha en tien seconden later pakte Okoye een inzet waardoor een achterstand voorkomen werd.

In de blessuretijd kwam Jong Sparta bijna nog op voorsprong. Sven Mijnans schoot hard, maar ook over. Daardoor bleef het 2-2 aan De Dijk. Volgende week speelt Jong Sparta thuis tegen Scheveningen.