Home » Jong Sparta verliest van AFC

Jong Sparta verliest van AFC

09 oktober 2021 - 17:32

Jong Sparta Rotterdam is vanmiddag onderuit gegaan tegen AFC. De nummer 3 van de Jack’s League bleek met 1-4 te sterk. De enige Spartaanse goal werd gemaakt door Marouane Afaker. Bij AFC begon oud-Spartaan Thomas Verhaar in de basis. Door de nederlaag zakt Jong Sparta naar de vijfde positie op de ranglijst in de Jack’s League.

Op voorhand was het een belangrijk duel. Jong Sparta staat op een knappe tweede plaats, terwijl AFC met evenveel punten derde staat. Jong Sparta kende echter een valse start. Al na 10 seconden kwam AFC op voorsprong. Rally Ignacio was direct trefzeker. Vervolgens leek Jong Sparta van slag en verliep de wedstrijd stroef. Oud-Spartaan Thomas Verhaar, nam doelman Rijk Janse onder vuur, maar hij kon redden.

Jong Sparta werd maar mondjesmaat gevaarlijk. Afstandsschoten van Achraf Madi en Delano Vianello belanden niet tussen de palen, waardoor AFC-doelman Patrick Zonneveld een rustige eerste helft beleefde. AFC had de overhand en kwam na een krap halfuur op 0-2. Kenny Teijsse kopte raak uit een voorzet. Vervolgens gebeurde er weinig meer op Het Kasteel. Vlak voor rust voorkwam Janse erger voor Sparta. Hij stond zijn mannentje toen Splinter de Mooij alleen op hem afkwam.

Jong Sparta kende een teleurstellende eerste helft. Bij de rust bracht Geert Arend Rooda Pepijn Doesburg. Toch kreeg AFC al snel een grote kans op de 0-3. Ignacio stuitte echter op Janse. Even later kreeg Jong Sparta een kans op de aansluitingstreffer. Zonneveld tikte een vrije trap van Overman over.

Luttele minuten later viel de 0-3. Guus Jan van Weerdenburg gaf een strakke voorzet op het hoofd van Ignacio. Diezelfde Ignacio had na 70 minuten zijn hattrick kunnen voltooien, maar schoot van dichtbij over. Daardoor behield Jong Sparta nog een kleine kans op een resultaat. Een kwartier voor tijd werd die kans groter toen Marouane Afaker overtuigend raak schoot. In de slotfase was Afaker dichtbij zijn tweede. De aanvaller schoot echter over.

Jong Sparta ging op jacht naar een resultaat, maar dat zat er helaas niet in. Vlak voor tijd besliste De Mooij de wedstrijd, door een voorzet binnen te koppen: 1-4. Ignacio had daarna nog de 1-5 kunnen maken, maar Janse redde.

Opstelling Sparta: Janse, Dilrosun (78. Den Haan), Drakpe, Van Mullem, Overman, Meerstadt (46. Doesburg), Vianello (67. Scholten), Madi, Brouwer, Tahiri (78. El Kharbachi), Afaker